JEDAN OD NAJVEĆIH UDESA IKAD: Čuvena trka u Dajtoni ovo ne pamti: Više od 20 automobila učestvovalo u masovnom sudaru VIDEO
Foto: Screenshot

Užas

JEDAN OD NAJVEĆIH UDESA IKAD: Čuvena trka u Dajtoni ovo ne pamti: Više od 20 automobila učestvovalo u masovnom sudaru VIDEO

Ostali sportovi -

Minulog vikenda na Naskar trci u Dajtoni dogodio se jedan od najvećih udesa ikad.

Trke Naskar, po običaju, su veoma popularne u SAD. Vozači su velike zvezde i idoli mnogima koji žele da krenu njihovim stopama.

Uprkos tome, udesi na stazi su česti. Ali retko kada kao minulog vikenda. Više od 20 automobila je tokom trke na Floridi učestvovalo u masovnom sudaru.

U 138. krugu odjednom su krenuli problemi u desnoj traci. Automobili su izgledali kao razbacane igračke i samo dva od 22 automobila uspela su da prođu bez oštećenja.

Od svega je najviše profitirao Ostin Dilon. On je u trenutku udesa bio na 16. poziciji i uspeo je nekako da izbegne sudar i dođe na prvo mesto. Na kraju je on i pobedio. Iskoristio je poziciju u kojoj se našao i to nakon tri sata pauze uzrokovane kišom, koja je bila glavni krivac za ovu nesreću.

Mnogi krive i rukovodstvo trke. Smatraju da su na vreme trebali da zaustave takmičenje i da su na ovaj način ugrozili vozače.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track