Najnovije vesti

KO JE OTAC ZLATANA IBRAHIMOVIĆA: Kad Šefik zapeva, nastaje ršum u kafanama u Bosni! (VIDEO)
Foto: Profimedia, Pritnscreen Youtube, Privatna Arhiva

OTKRIVAMO

KO JE OTAC ZLATANA IBRAHIMOVIĆA: Kad Šefik zapeva, nastaje ršum u kafanama u Bosni! (VIDEO)

Fudbal

Šefik Ibrahimović pod stare dane gradi karijeru pevača narodne muzike, a najveći hit mu je "Sine moj, Zlato, Zlatane". Kafana i alkohol ga svojevremeno koštali i razvoda od Ibrine majke Jurke.

Ako ste se pitali ko je i šta je otac Zlatana Ibrahimovića, jednog od najboljih fudbalera današnjice, evo i odgovora!

foto: Privatna Arhiva

Zove se Šefik, preziva - logično Ibrahimović, a pod stare dane pravi karijeru pevača narodne muzike! Veće uspehe i bolji štimung ima u balkanskim kafanama po celoj Evropi nego na Jutjubu, gde njegov kanal prati nekoliko hiljada fanova narodnjaka.

foto: Privatna Arhiva

Šefik, poznat i po nadimku Kinko, posvetio je dve pesme Zlatanu (Sine moj, Zlato, Zlatane), rodnoj Bijeljini (Lijepa si, Bijeljino) i Bosni (Vraćam ti se, Bosno), a prvi snimak datira iz 1991. godine, kada je gostovao na TV Sarajevo s pesmom "Teško je voljeti".

Inače, Šefik je oduvek voleo kafanu, a uz nju i alkohol, zbog čega se raspao brak s Ibrahimovićevom majkom Jurkom. Zlatan je karijeru počeo u timu MBI zajedno sa svojim švedskim vršnjacima, da bi se posle nekoliko godina preselio u tim FBK Balkan. Razlika između dva kluba je bila drastična i stvarali su je očevi na tribinama. Dok su očevi igrača u MBI davali podršku uzvicima "Ajmo, momci. Dobro je!", dotle su u novom klubu očevi psovkama čašćavali svoju decu.

foto: Privatna Arhiva

- Vikali su;:"Je*em ti mater u pi**u!" Mislio sam, odlično, baš kao kod kuće. Ovde mi je dobro. On nije gledao moje utakmice, niti me ohrabrivao sa školom. On je imao svoje pijančenje, svoj rat i svoju jugoslovensku muziku - napisao je Zlatan u autobiografiji.

Ipak, takav stav oca prema sinu nije se zadržao zauvek! U jednom trenutku se kod Šefika dogodio preokret i od totalne nebrige postao je posvećeni otac i najveća podrška sinu. Pratio je svaki njegov trening, rezao novinske članke, gledao sve utakmice. Taj odnos se sačuvao do danas!

foto: Privatna Arhiva

Šefik Ibrahimović 

* Sine moj, Zlato,Zlatane * Lijepa si, Bijeljino * Vraćam ti se,Bosno * Teško je voljeti

Zlatan iskreno o ocu 

Gladan sam odlazio na treninge, jer je otac u frižideru držao samo pivo

Zlatan Ibrahimović je svoj težak život sa ocem opisao u autobiografskom delu "Moja istorija: Ja sam Zlatan Ibrahimović", priznavši da je često gladan odlazio na treninge jer je frižider bio ispunjen samo pivom. U knjizi je tako opisao oca Šefika. Iako je imao pomalo nesrećno detinjstvo s ocem, Zlatan je kasnije postao prisniji s njim. I sam Šefik je shvatio koliko mu je sin uspešan, pa je prestao da pije, a u pojedinim dokumentarcima postoje i scene kako se njih dvoje čuju posle utakmice. - Dao sam gol - poručio je Zlatan posle nekog meča Šefiku. - Opet?! Pa ti ne prestaješ - odgovorio mu je otac.

kurir.rs / Dejan Petković 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...