DA LI JE GROF BOŽOVIĆ BIO PIJAN KAD JE DAVAO INTERVJU? Žestoke reakcije u Rusiji povodom izjave bivšeg trenera Zvezde!
Foto: PrintScreen

haos

DA LI JE GROF BOŽOVIĆ BIO PIJAN KAD JE DAVAO INTERVJU? Žestoke reakcije u Rusiji povodom izjave bivšeg trenera Zvezde!

Fudbal -

Bivši trener Crvene zvezde Miodrag Grof Božović, zazvao je haos u Rusiji jednom izjavom. Dok ga jedni napadaju, drugi ga brane i stali su uz njega.

Naime, Božović je izazvao haos u Rusiji, izjavom da je legenda tamošnjeg fudbala!

Božović je u intervjuu za "RB Sport" poručio da je legenda ruskog fudbala i izazvao je određene reakcije tamošnjih fudbalskih radnika, a odmah ga je žestoko kritikovao bivši trener napopularnijeg ruskog klubva Spartaka iz Moskve Raul Rianko.

- Da li je bio pijan kada je davao ovaj intervju? Gluposti. Da je Božović legenda, čuo bih nešto o njemu - bio je veoma oštar Rianko.

U međuvremenu se javio i Božovićev agent Srđan Jeremić, koji je stao u odbranu crnogorskog stručnjaka.

- Podržavam sve što je Miodrag rekao. Ove reči su izgovorene trezveno, siguran sam u to. Da, rekao je kroz emocije, ali su njegove reči istinite. On je zaista legenda ruskog fudbala.

Bivši igrač Amkara Aleksej Popov takođe je podržao Božovića, koji mu je bio trener.

- Nazvao se legendom ruskog fudbala? Ima pravo na to i ja se slažem. Da je imao resurse u suđenju, poput onoga koji imaju CSKA i Zenit, onda bi Miodrag imao i više pehara!

Božović je u Rusiji vodio Amkar, Rostov, Moskvu, Dinamo, Lokomotivu i Krila Sovjetov, a sa Arsenalom iz Tule je ispao u drugu ligu.

On je očigledno zbog nečega vidno iznerviran u Rusiji, pa je žestoko opleo po kolegama iz Italije i nemačke koji su radili u najvećoj zemlji na svetu.

- Vi sve vreme trčite za tim Nemcima i Italijanima. Pobedio sam ovog ćelavog k***ona Spaletija sa Rostovom i drugim ekipama. Zapamtite, ja sam legenda ruskog fudbala! Ali svi bi me ubili u Rusiji jer sam Srbin, mala figura. I vi stalno zovete Italijane, Nemce - svi su k***oni. Znate li ko sada podržava Rusiju? Ja, brate! Srbi i Crnogorci su za Rusiju! A ovi k***oni, Italijani i Nemci? Niko, ni za koga! Oni su niko. Zašto mislite da vas Evropa voli? Nikada vas nisu voleli. Uradio sam odličan posao u Rusiji, a vi me zovete fizrukom (đubre) - pričao je Božović u dahu.

Kako tamošnji mediji navode, on je naglasio da voli rad u Rusiji, ali da često ima oponente.

- Ja sam Crnogorac, Srbin, a osećam se i kao Rus. Volim Rusiju, imam utisak kao da sam rođen ovde i nikada mi neće biti dosta rada u toj zemlji. Sa Amkarom sam zauzeo četvrto mesto u ligi. Da li uopšte razumete šta je to? Sa Rostovom sam osvojio Kup Rusije, godinu dana kasnije stigao do finala sa Lokomotivom. Ja sam jedini strani trener u Rusiji koji je dve godine zaredom vodio tim do finala Kupa. Ostavio sam nešto iza sebe, to će ostati zapisano u istoriji, ali vi i dalje više volite Nemce i Italijane - zaključio je Miodrag Božović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track