DIVAC STIGAO NA TRENING ORLOVA, PA ZAGRLIO PIKSIJA I DIKU: Legenda srpske košarke posetio fudbalere u Los Anđelesu
Foto: FSS

drag gost

DIVAC STIGAO NA TRENING ORLOVA, PA ZAGRLIO PIKSIJA I DIKU: Legenda srpske košarke posetio fudbalere u Los Anđelesu

Fudbal -

Dobro poznato lice na zvaničnom treningu srpske reprezentacije u Los Anđelesu.

Vlade Divac, Dragan Stojković Piksi, Stevan Stojanović
foto: FSS

Legendarni košarkaški as Vlade Divac ispunio je obećanje i došao da podrži Dragana Stojkovića i njegove momke uoči prijateljskog susreta protiv Sjedinjenih Američkih Država, u noći između srede i četvrtka u 4.00 ujutro po našem vremenu.

- Dobrodošli u Kaliforniju i želim vam svu sreću na utakmici u četvrtak – obratio se Divac srpskim fudbalerima koji su ga pozdravili aplauzom.

Vlade Divac, Dragan Stojković Piksi, Stevan Stojanović
foto: FSS

- Bili ste mali kada je Vlade igrao košarku, ali verujte mi da je žario i palio pod obručima – objasnio je Stojković svojim pulenima o kakvoj sportskoj gromadi je reč.

Nakon zajedničke fotografije za uspomenu, Divac je podsetio Stojkovića da se u blizini stadiona Los Anđelesa nalazi sportski objekat na kome je selektor srpske reprezentacije ostvario prvi veliki uspeh u igračkoj karijeri:

Stevan Stojanović, Vlade Divac
foto: FSS

- Odmah preko puta ovog stadiona je stari Koloseum koji je u dva navrata bio poprište Olimpijskih igara, a Piksi je sa svojom generacijom 1984. godine osvojio bronzanu medalju – rekao je Divac za sajt FSS i dodao da mu je zadovoljstvo što je na neki način domaćin srpskoj reprezentaciji u gradu anđela:

- Voleo bih pre svega da se niko ne povredi i da momci spremno dočekaju nastavak sezone u svojim klubovima. Ovo im je sjajna prilika da pokažu koliko vrede u meču protiv jednog ozbiljnog protivnika, a za Piksija i njegov stručni štab da provere mogu li na nekog od njih da računaju kada startuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Vlade Divac, Dragan Stojković Piksi, Stevan Stojanović
foto: FSS

Mudri ljudi kažu da u sportu nema poraza. Ili se pobeđuje, ili se uči. Divac je uveren da će srpski fudbaleri posle Katara biti još jači i mudriji.

- Mislim da je ogroman uspeh što smo se plasirali na Svetsko prvenstvo. Momci koji su branili boje Srbije u Dohi zaslužuju novu šansu i siguran sam da će na predstojeća dva velika takmičenja pokazati svoje pravo lice. Drago mi je što se naredni Mundijal igra u Americi i voleo bih da im ponovo budem domaćin 2026. godine. Ova generacija srpskih fudbalera ima potencijal da napravi dobar rezultat – rekao je Divac i podvukao koliko je važno što Srbija ni u košarci ni u fudbalu nije menjala selektora posle prvog slabijeg rezultata:

Dejan Joveljić
foto: FSS

- Kontinuitet je izuzetno važan faktor u svakom sportu. Pešić i Stojković imaju ozbiljno znanje i iskustvo, mogu mnogo da doprinesu srpskom sportu i dobro je što su i dalje na svojim funkcijama. Treba ih pustiti da na miru rade svoj posao i rezultati će doći sami po sebi.

Ceo intervju sa Vlade Divcem možete da pogledate na zvaničnom Jutjubu FS Srbije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track