DELIJE PREKRŠILE KODEKS ČASTI! Navijačka grupa iz Milana OSUDILA ponašanje Zvezdinih ultrasa!
Foto: Kurir sport

saopštenje

DELIJE PREKRŠILE KODEKS ČASTI! Navijačka grupa iz Milana OSUDILA ponašanje Zvezdinih ultrasa!

Fudbal -

Navijači Crvene zvezde su napravili su skandal u Rimu pošto su zajedno sa navijačima Napolija napali i oduzeli zastave od poznate navijačke grupe Rome, što je izazvalo i buru u italijanskim medijima.

A sve to je došlo i do jedne od najpoznatijih navjiačkih grupa u Italiji, navijačke grupe Intera iz Milana "CN69", koja je najoštrije osudila ponašanje Delija.

Čak su povodom toga izdali i saopštenje.

- Ono što se desilo sa akcijom koju je sprovela i uradila navijačka grupa Crvene zvezde iz Srbije u Rimu ne može ostaviti ravnodušnim italijanski ultraski svet, a svakako ne ostavlja ravnodušnim ni nas same. Ako je tačno da u našem svetu ne postoje pisana pravila, prema našem mišljenju, dinamika rivalstava mora biti "rešena" licem u lice, a ne nedostojnim postupcima, čak i ako se sve koordiniše između više ljudi.

- Ova akcija koja je izvedena protiv jedne od najpoznatijih grupa na jugu, ova akcija i zaseda koja je izvedena na štetu nekolicine, i to igrajući se na apsolutno iznenađenje, bez prilike za direktni okršaj... Mislimo da je ispravno osuditi ovo kretanje (Delija) i njihovo "besmisleno utlras ponašanja", koje može opasno pomeriti ravnotežu povezanu s ostalim rivalstvima. Mislimo i da su prekršene vrednosti poput časti i odanosti. Nadamo se da ovaj presedan neće podstaći ponašanje koje, ponavljamo, nema veze sa kulturnim svetom u kojem smo odrasli.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track