ZA MIHU - KAO MIHA! Na Marakani "sevale" levice, simbolika utakmice Zvezda - Vojvodina je NEVEROVATNA
Foto: FK Crvena zvezda

SLUČAJNOST

ZA MIHU - KAO MIHA! Na Marakani "sevale" levice, simbolika utakmice Zvezda - Vojvodina je NEVEROVATNA

Fudbal -

Nije blistala Crvena zvezda na otvaranju prolećnog dela sezone i utakmicu protiv Vojvodine završila je bez pobednika rezultatom 1:1.

Međutim, ishod nije u prvom planu, zato što je derbi 20. kola proteкао u znaku Siniše Mihajlovića, fudbalske legende koja je na početku igračke karijere nosila crveno-beli dres ekipa iz Novog Sada i Beograda.

Pre utakmice je ukazana čast Mihajloviću pred 20.000 navijača koji su se i sami oprostili od jednog od najvećih srpskih fudbalera svih vremena.

Sinišini sinovi Dušan i Nikolas prisustvovali su utakmici, a pre početka su od oba kluba dobili dresove sa brojem i prezimenom njihovog oca.

Sam meč su obeležile simbolične podudarnosti...

Mihajlović je u Zvezdu stigao iz Vojvodine na zimu, u sezoni 1990/91, prvu utakmicu je odigrao protiv Beograda sa Karaburme, ali zvanični debi napravio je upravo protiv bivšeg kluba.

Utakmica je odigrana u Novom Sadu, a završena je identičnim ishodom kao meč sa stadiona Rajko Mitić u subotu - 1:1.

"Božija levica Siniše Mihajlovića danas je bila u nozi Uroša Kabića!", poručili su Novosađani o golu mladog fudbalera kojim je Vojvodina stigla do prednosti u 25. minutu.

Samo tri minuta kasnije, Aleksandar Katai je postavio konačan rezultat, lob udarcem, takođe levom nogom.

Širom sveta je poznato da je leva noga bilo najubojitije Mihino oružje kojeg su se plašili golmani širom Evrope, a pre svega čuvari mreže u Italiji.

Tako je, slučajno, ali simbolično, na još jedan način odata počast Mihajloviću.

Dresovi Crvene zvezde sa susreta s Vojvodinom već su postavljeni na aukciju koja će trajati do nedelje, 18. februara. Sav prihod biće prosleđen u humanitarne svrhe.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track