VRHUNAC LUDILA - DOBIO OTKAZ, A ČEKA GA NEVIĐENO BOGATSTVO: Evo koliko će Čelsi morati da plati Poteru! Reč je o NENORMALNOJ sumi
Foto: Profimedia

nestvarno

VRHUNAC LUDILA - DOBIO OTKAZ, A ČEKA GA NEVIĐENO BOGATSTVO: Evo koliko će Čelsi morati da plati Poteru! Reč je o NENORMALNOJ sumi

Fudbal -

Otkaz koji ne boli...

Prekipelo im! Čelnici Čelsija uručili su otkaz treneru Grejemu Poteru nakon sedam meseci provedenih na klupi Plavaca.

Iako su znali da će ih to skupo koštati, bogati vlasnici londonskog tima više nisu mogli da žmure na košmarne rezultate svog kluba, pa su po drugi put ove sezone rešili da se pozdrave sa trenerom.

Poter je preuzeo klub u septembru prošle godine, nakon što je otkaz dobio nemački stručnjak Tomas Tuhel. Međutim, nije se proslavio na klupi Plavaca - na 31 meču zabeležio je svega 12 pobeda, osam remija i čak 11 poraza, a njegova skupocena ekipa zauzima poražavajuće 11. mesto u Premijer ligi.

Zanimljivo, Čelsi je u Poteru video dugoročno rešenje za mesto trenera i sa njim je potpisao skupoceni petogodišnji ugovor o saradnji, pa će sada morati da izdvoji nenormalan novac za otpremninu.

Poter je imao godišnju platu od 12 miliona funti (13,65 miliona evra), pa bi Plavci trebalo da mu isplate oko 50 miliona funti (57 miliona evra), prenosi "Skaj sport".

To se ipak neće desiti. Navodno, Čelsi je potpisao dogovor sa Poterom i neće morati da isplati celu otpremninu. On će na ime kompenzacije dobiti 21,5 miliona funti, što je oko 24,5 miliona evra, a i ta suma predstavlja rekord za trenere koji su ostali bez posla, prenose engleski mediji.

Podsetimo, rekorder po naplati otpremnine bio je Žoze Murinjo, koji je nakon otkaza u Totenhemu dobio 23 miliona evra.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track