ĐORĐE JOVANOVIĆ PORUČUJE IZ TEL AVIVA: Pratim Čukarički, želim ekipi da ostvari ovosezonske ambicije
Foto: FK Čukarički

Uz svoj bivši klub

ĐORĐE JOVANOVIĆ PORUČUJE IZ TEL AVIVA: Pratim Čukarički, želim ekipi da ostvari ovosezonske ambicije

Fudbal -

Stigao je Đorđe Jovanović u januaru 2021. godine u Čukarički, posle nekoliko sezona u inostranstvu. Momak rođen 1999. godine u Leposaviću, posle omladinskog staža u Partizanu, potom i u prvom timu crno-belih, promenio je nekoliko klubova pre dolaska na Banovo brdo, igrao je za belgijski Lokeren i španske ekipe Kadiz i Kartagenu.

Period u Čukaričkom „rehabilitovao“ je karijeru vrsnog napadača, koji je bio prilično efikasan u belo-crnom dresu, u 35 mečeva postigao je čak 21 gol. To ga je preporučilo brojnim inostranim klubovima, a ovoga puta Jovanović je u inostranstvo otišao daleko zreliji, sa 23 godine. I nije se pokajao zbog izbora, u izraelskom Makabi Tel Avivu nastavio je da trese mreže.

- Došao sam u veliki klub, najveći u Izraelu, poznat širom Evrope i sveta. Makabi ima ogromnu armiju navijača, koji su bili uz mene i u nekim trenucima kad nije išlo najbolje, hvala im na tome. Srećan sam što mogu da im uzvratim na najbolji mogući način, golovima – kazao je na startu razgovora Đorđe Jovanović, trenutno treći strelac šampionata Izraela, sa 15 golova.

Jovanović odrađuje drugu sezonu u Makabiju. Njegov klub je sedam kola pre kraja šampionata na trećem mestu, sa deset bodova manje od prvoplasirane Makabi Haife, odnosno pet manje od drugoplasirane Hapoel Ber Ševe.

- Baš smo u utorak igrali derbi protiv Makabi Haife, postigao sam gol u 40. minutu za 1:0, malo je nedostajalo da pobedimo i da dodatno „zakuvamo“ šampionsku trku. Ali, primili smo gol u 87. minutu, gosti su izborili remi i nisu nam dozvolili da im priđemo na sedam bodova zaostatka. A tada bi bilo već daleko uzbudljivije. Ovako, ostaje nam da se borimo do kraja, predavati se sigurno nećemo, pa dokle doguramo.

Upravo je šef struke Makabi Haife Barak Bahar „zapao za oko“ ljubiteljima fudbala u Srbiji, kad je njegov tim u plej-ofu za Ligu šampiona eliminisao Crvenu zvezdu.

- Ne poznajem ga lično, ali o njemu govore rezultati. U poslednjih sedam sezona čak pet puta je osvajao titule šampiona Izraela, tri puta sa Hapoel Ber Ševom, dva puta je to činio sa Makabi Haifom, sada je takođe lider šampionata. I to su činjenice, svakako je dobar i kvalitetan strateg. Njegovi timovi su uvek igrali otvoreno, uz orijentaciju ka napred, na gol više. Uostalom, u Izraelu se igra drugačije, ofanzivnije nego u Srbiji, uz mnogo bolje stanje terena i odličnu infrastrukturu. Kod nas, kad neka ekipa igra protiv Crvene zvezde, Partizana, pa i Čukaričkog, zatvori se, pokušava da ukrade svaki sekund...

Jovanović je bio deo reprezentacije Srbije u prethodnoj Ligi nacija, debitovao je u meču protiv Slovenije.

- Na meni je da se trudim, dajem golove, da igram što je bolje moguće u klubu. Nije me bilo na spisku za martovsko okupljanje, ali se nadam da ću dobiti poziv za sledeću reprezentativnu akciju. Opet, odluka je na selektoru, ponavljam, na meni je da se trudim i da se nadam.

Istakao je Jovanović da prati i dešavanja u srpskom fudbalu.

- Prilično je zanimljiva borba za drugo i treće mesto, odnosno za siguran plasman u grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja. Baš sam odgledao celu utakmicu između Radničkog i Čukaričkog u Nišu, drago mi je da je moj bivši klub slavio pobedu posle dugog posta na tom stadionu. Da se neko ne uvredi, čini mi se da Čukarički ima i bolji tim nego dok sam bio na Banovom brdu, želim momcima da ostvare svoje ovosezonske ambicije. Često se čujem i sa bivšim saigračima, ostali smo u stalnom kontaktu.

Jovanović nikad nije krio i da je veliki navijač Partizana, a ove sezone nije propustio priliku da crno-bele košarkaše gleda protiv Makabija u Tel Avivu.

- Moji klupski drugari često odlaze na mečeve košarkaške sekcije Makabija. Ne stižem da im se pridružim iz prostog razloga, često se mečevi Partizana u Evroligi preklapaju, a zna se šta je prioritet za mene – nasmejao se Jovanović, koji je potom dodao:

- Imao sam nedavno nekoliko slobodnih dana, čak sam isplanirao i mini odmor. Ali, kad sam video da u tom periodu Partizan u Beogradu igra protiv Olimpijakosa, nisam želeo da propustim priliku da budem u „Areni“. I bila je zaista sjajna atmosfera, uz pobedu, stvarno sam uživao – kazao je Đorđe Jovanović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track