KAKVA LUDNICA U LIGI ŠAMPIONA! Milan ide u polufinale, Kvarackelija je TRAGIČAR, a Žiru HEROJ - Real rutinski odradio posao!
Foto: EPA Ciro Fusco, Profimedia, AP Kirsty Wigglesworth

LIGA ŠAMPIONA

KAKVA LUDNICA U LIGI ŠAMPIONA! Milan ide u polufinale, Kvarackelija je TRAGIČAR, a Žiru HEROJ - Real rutinski odradio posao!

Fudbal -

U polufinale Lige šampiona plasirali su se Real Madrid i Milan! "Kraljevski klub" je pobedio Čelsi na gostovanju rezultatom 2:0, dok je Milan na svom terenu remizirao protiv Napolija 1:1, ali je u prvom meču velikan sa "San Sira" slavio minimalnim rezultatom.

Nadali su se navijači Napolija da će njihovi izabranici uspeti večeras da obezbede plasman u četiri najbolje ekipe u elitnom takmičenju, međutim, to se nije desilo.

Krenuli su domaći fudbaleri furiozno od samog starta, ulazili su u velike šanse, ali je Milan uspeo da se odbrani, i potom šokira Napoli.

Igrao se 43. minut kada je Leao na neverovatan način pretrčao skoro ceo teren, potom fenomenalno uposlio Žirua koji nije imao težak zadatak.

Mogao je Žiru i ranije da se upiše u strelce, ali je u 22. minutu promašio penal, kada je njegov udarac sa bele tačke odbranio Meret.

Nastavio je Napoli sa ofanzivnom igrom, želeo je da izjednači što pre i unese neizvesnost u meč, i to je moglo da se desi u 82. minutu.

Za razliku od situacije u prvom poluvremenu, glavni arbitar je ovog puta pokazao na "belu tačku".

Odgovornost je preuzeo Kvarackelija, ali je njegov udarac odbranio Manjan, pa je tada bilo jasno da su se sve nade navijača Napolija ugasile!

U nadokandi vremena Osimen je poravnao rezultat, ali za veće iznenađenje, vremena nije bilo.

Na drugom meču u Londonu između Čelsija i Real Madrida domaći tim preuzeo je inicijativu od prvog sudijskog zvižduka, ali je "kraljevski klub" uspeo da odoli svim napadima ekipe koju sa klupe predvodi Frenk Lampard. Pogodaka nije bilo sve do 58. minuta, kada je Rodrigo nakon sjajne akcije Reala zatresao mrežu londonskog kluba, i već tada rešio pitanje pobednika.

Pokušali su fudbaleri Čelsija da što pre poravnaju rezultat, počeli su nakon primljenog gola da pritiskaju zadnju liniju Reala, ali su defanzivci "kraljevskog kluba" uspešno otklanjali svaku potencijalnu opasnost.

Tačku na ovu utakmicu postavio je Rodrigo u 80. minutu, kada je ponovo zatresao mrežu Čelsija, i tada otklonio sve dileme oko toga koji klub ide u polufinale Lige šampiona.

Uživo,

Napoli - Milan: 0:1 (0:1)

Čelsi - Real Madrid: 0:2 (0:0)

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

Završen je meč u Napulju, u polufinale Lige šampiona ide Milan!

Završen je meč u Londonu, u polufinale Lige šampiona ide Real Madrid!

90. minut - GOOOOOOL! Osimen je smanjio na 2:1!

88. minut (Napulj) - Fudbaleri Napolija pali su psihološki nakon promašenog penala, šanse za iznenađenje gotovo ne postoje!

82. minut - Ludnica u Napulju! Kvarackelija je promašio penal! Promene rezultata nema!

80. minut - GOOOOOOL! Real vodi rezultatom 2:0! Ponovo je Rodrigo zatresao mrežu londoskog kluba!

75. minut (Londo) - Fudbaleri Čelsija daju sve od sebe da što pre stignu do pogotka, ali u tome ne uspevaju, Real uspešno otkalnja svaku potencijalnu opasnost!

70. minut (Napulj) - Gostujući fudbaleri "oborili" su ritam utakmice, i za sada vrlo uspešno održavaju stečenu prednost!

60. minut (Napulj) - Lozano je iskosa oprobao svoj udarac, ali je lopta završila iznad prečke!

58. minut - Gooooool! Vodi Real rezultatom 1:0! Strelac je Rodrigo!

52. minut (London) - Nakon sjajno izvedenog centaršuta s desne strane lopta je došla do Kantea, šutirao je snažno, ali je njegov udarac izblokiran od strane proitivničkog igrača.

46. minut (Napulj) - Domaći tim je preko Kvarackelije imao veliku šansu odmah na startu drugog dela igre, ali fudbaler Napolija nije uspeo da poravna rezultat

Prvo poluvreme:

45. minut - Završeno je prvo poluvreme u Napulju!

45. minut - Završeno je prvo poluvreme u Londonu!

43. minut (Napulj) - Goooooool! Milan vodi 1:0! Strelac je Olivije Žiru! Neverovatno kako je Leao u punom sprintu pretčao nekih 70 metara da bi potom uposlio Olivijea Žirua, koji ispred sebe nije imao težak zadatak, već je rutinski prosledio loptu u protivničku mrežu!

37. minut (Napulj) - Fudbaleri Napolija tražili su penal nakon što je Leao klizećim startom startovao na Losana, ali je glavni arbitar nakon konsultacije sa VAR sobom samo odmahnuo rukom

29. minut (London) - Nakon sjajne akcije Reala Vinisijuš u došao u priliku da iskosa šutira, ali golman Čelsija Arizabalaga nije imao većih problema!

27. minut (Napulj) - Lobotka je naleteo na jedan "odbitak", opalio je iz prve, ali pravo u protivničkog golmana!

22. minut (Napulj) - Nema promene rezultata! Penal je izveo Žiru, ali je njegov udarac odbranio Meret!

20. minut (Napulj) - Kakav šok za Napoli! Sudija je dosudio jedanaesterac za Milan!

18. minut (Napulj) - Totalna dominacija domaćeg tima, Napoli igra vrlo ofanzivno od prvog sudijskog zvižduka, želi što pre da postigne gol, ali Milan se za sada uspešno brani

10. minut (London) - Velika šansa za Čelsi! Nakon strpljivog napada domaće ekipi, lopta je došla do Kantea koji je iz prve šutirao sa nekih 11 metara od gola, ali neprecizno

5. minut (Napulj) - Rui je sjajno izveo slobodan udarac sa nekih 20 metara, ali je njegov udarac završio malo pored leve stative

1. minut - Počele su obe utakmice!

Uoči meča:

Poznati su sastavi za večerašnje utakmice:

Napoli: Meret - Di Lorenco, Rahmani, Žezus, Rui - Endombele, Lobotka, Zjelinski - Politano, Kvaračkelija, Osimen.

Milan: Manjan - Kalabrija, Kjaer, Tomori, Ernandez - Krunić, Tonali - Dijaz, Benaser, Leao - Žiru.

Čelsi: Kepa - Fofana, Silva, Čaloba, Džejms - Kovačić, Fernandez, Kante, Kukurelja, Galager, Haverc.

Real Madrid: Kurtoa - Karvahal, Alaba, Militao, Kamavinga - Valverde, Kros, Modrić - Rodrigo, Vinisijus, Benzema.

Rezultati prvih mečeva:

Real Madrid - Čelsi 2:0

Milan - Napoli 1:0

Od četiri meča u Ligi šampiona, tri su praktično rešena, pa će zbog toga u žiži biti duel italijanskih giganata u koji rosoneri ulaze sa 1:0 iz prvog meča. Da li Napoli ima kompleks od Milana ili će ovo biti sezona iz bajke za tim sa Maradone? Odgovor na ovo pitanje dobićemo večeras posle 23 časa.

Krenimo redom. Neverovatno deluje podatak da su rosoneri za samo deset dana napunili do vrha mrežu Napolija - 4:0, pa 1:0. Ko bi rekao da će u ovoj sezoni bilo ko uspeti u tome protiv Spaletijeve mašinerije. A tek da će to da bude ekipa koja je u popriličnom padu u odnosu na prošlu sezonu...

Sve čari fudbala videli smo u te dve utakmice. Prvo "odučavanje" u epizodi broj jedan u Kalču, a zatim i taktičku magiju i neverovatnu količinu sreće u prvom meču u Ligi šampiona. Tri puta za 13 dana pobediti Napoli? U Milanu kažu - da, moguće je. I ne samo što kažu nego to i potvrđuju na terenu. Optimizam u izjavama da mogu do kraja u LŠ potpuno su potkovali igrom. Dobri stari Milan, taktički na vrhuncu, a obavezno protkan određenom dozom sreću, koju zaslužuju frenetičnom borbenošću.

S druge strane, najbolji italijanski tim u ovoj sezoni, ali... Veliko "ali". Napoli je u padu! I to u momentu kad smo došli do mečeva koji određuju sezonu. U redu, uzeli su Kalčo, ali to je malo za fanatike iz Napulja. Oni žele i Ligu šampiona. Žele da se "ušati" nađe u vitrinama stadiona Dijego Armando Maradona.

Ako budu na svom nivou iz većeg dela sezone, njima ni mnogo jači timovi od Milana ne mogu ništa! Problem je što oni u poslednjih mesec dana nisu uspeli da uhvate ritam u kojem su plesali veći deo sezone. Veliki plus - Viktor Osimen vratio se na teren ušavši s klupe protiv Verone!

- Biće od početka na terenu protiv Milana. On je takav da možeš da ga gađaš loptom ili da mu je dodaš u prostor i on će je stići. Ima mnogo kvaliteta. Osimen je omiljen kod navijača i zato kada uđe u igru, to je naboj entuzijazma za ceo tim. Igrači poput njega su napravljeni od drugačijeg materijala - poručio je Spaleti i dodatno zapalio uzavrelu atmosferu pod Vezuvom.

Napolitanci u svim izjavama apostrofiraju značaj podrške s tribina: - Navijači su nam ključni! Oni nam daju snagu i treba da nas obuzme ljubav prema Napoliju, koje ima mnogo u ovom gradu. Počeli smo prerano s proslavom Skudeta... Uvek se zahvaljujemo navijačima i ako uspemo da uzmemo Skudeto, bićemo na zidinama grada i svi ćemo postati Maradona.

Analiza italijanskog spektakla u Ligi šampiona

PREDNOSTI MILANA

* Ne moraju da se zaleću, a kada imaju prednost, oni najbolje na svetu znaju da je sačuvaju

* Samopouzdanje je na maksimumu jer su Napoli dobili dva puta u samo deset dana

* Znaju kako se pobeđuje u Napulju, dobili su tri puta zaredom na ovom vrelom gostovanju

* Faktor Leao - može da eksplodira u bilo kom momentu, što je osetio i Napoli u prvenstvu

* Angisa je van tima Napolija zbog crvenog kartona, a nemaju za njega adekvatnu zamenu

PREDNOSTI NAPOLIJA

* Paklena atmosfera na stadionu i neverovatna podrška koja se očekuje

* Nemaju imperativ jer su oni ovu sezonu učinili fenomenalnom titulom u Italiji

* Osim fijaska protiv Milana (0:4), odbrana je granitna i jako ih je teško probiti

* Povratak Osimena, koji ima enorman značaj za igru Napolitanaca

* Faktor Spaleti - trener pobednik koji može da povuče potez kojim se rešava ovaj meč

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track