BELIĆU, SMANJI GAS, NE MOŽE VIŠE TAKO: Partizanov fudbaler ove sezone dobio čak 16 žutih kartona! Oborio rekord ĐENARA GATUZA!
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

kostolomac

BELIĆU, SMANJI GAS, NE MOŽE VIŠE TAKO: Partizanov fudbaler ove sezone dobio čak 16 žutih kartona! Oborio rekord ĐENARA GATUZA!

Fudbal -

Fudbaler Partizana Kristijan Belić ostvario je neslavan rekord u debitantskoj sezoni u crno-belom dresu.

Kristijan Belić
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Momak koji je proplog leta stigao u Humsku iz Čukaričkog na insistiranje tadašnjeg trenera Ilije Stolice izborio se za mesto u startnih 11, ali čini se nije uspeo da obuzda svoj temperament. kako piše Sportski žurnal, Kristijanu Beliću su žuti kartoni kao "dobar dan".

Ove sezone Kristijan Belić (22) dobio je čak 16 žutih kartona u svim takmičenjima! Frapantan podatak, jer je od tih 16 čak 10 zaradio u Superligi. Poslednji u meču protiv Novog Pazara, zbog čega ga čeka nova pauza.

Kristijan Belić, Osman Bukari
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Upravo to odustvo sa terena pravi veliki problem treneru Partizana Igoru Duljaju, kao i njegovim prethodnicima Gordanu Petriću i Iliji Stolici. Kristijan Belić odigrao je ove sezone 31 meč za Partizan, a neverovatno je da je na više od polovine bio opomenut.

Fakat je da Kristijan Belić voli mušku igru, da ne preza od startova na protivničke igrače, međutim moraće da obuzda sebe, ukoliko želi da napravi dobru karijeru i sebi obezbedi ugovor u inostranstvu.

Kristijan Belić je apsolutni rekorder u Partizanu, kada se radi o žutim kartonima u jednoj sezoni. Iza sebe je ostavio dobro poznatog Brazilca Evertona Luiza koji je 2016/2017 upisao 13 opomena. Po 11 puta "požuteli" su aktuleni kapiten Slobodan Urošević (2021/2022), opet Everton (2017/2018), Branko Ilić (2014/2015) i Radosav Petrović (2009/2010).

Kristijan Belić, Đorđe Ivanović
foto: Starsport/Srđan Stevanović

U Superligi Srbije manje žutih kartona od Nemanje Belića ima tandem iz Crvene zvezde Srđan Mijailović (12) i Gelor Kanga (10). Po deset opomena imaju još Milan Savić (Radnički Niš), Aranđel Stojković (TSC), Mihajlo Oreščanin (Radnik) i Miloš Vidović (Radnički 1923).

U Evropi apsolutni vladar po dobijenim žutim kartonima bio je Đenaro Gatuzo, koji je u dresu Milana, u sezoni 2001/2002. upisao 14 opomena. Međutim, i njegov rekord oborio je Kristijan Belić.

Kurir sport/Sportski žurnal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track