PONUDA KOJA SE NE ODBIJA: Benzema posle 14 godina odlazi iz Reala u Saudijsku Arabiju! Ima 400 MILIONA RAZLOGA!
Foto: Jose Breton/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

KRAJ JEDNE ERE

PONUDA KOJA SE NE ODBIJA: Benzema posle 14 godina odlazi iz Reala u Saudijsku Arabiju! Ima 400 MILIONA RAZLOGA!

Fudbal -

Fudbaler Real Madrida Karim Benzema napustiće klub po isteku ugovora, krajem meseca i preći u saudijski Al Itihad.

Kako je preneo I-Es-Pi-En (ESPN), očekivalo se da će 35-godišnji kapiten ostati u Realu još jednu sezonu, do juna 2024. godine, ali je on odlučio da prihvati novi izazov i ode u Saudijsku Arabiju.

Karim Benzema je odlučio da napusti Real Madrid posle 14 godina i 25 trofeja, uključujući pet Liga šampiona. Njegovo nasleđe je neizmerno. Neverovatan igrač i neverovatna osoba. Jedan od najboljih ikada", napisao je na svom Tviteru francuski novinar Žulen Loren, koji radi za Radio Monte Carlo, ESPN i BT Sport.

Benzemi je u januaru ponuđen dvogodišnji ugovor vredan 400 miliona evra da pređe u Saudijsku Arabiju, isto koliko je zimus Al Nasr platio Kristijanu Ronaldu, naveo je ESPN.

Benzema je 2009. godine iz Liona prešao u Real, a za 14 sezona osvojio je 24 trofeja i postao drugi najbolji strelac u istoriji kluba sa 353 gola. Ispred njega je samo Kristijano Ronaldo sa 450 pogodaka.

Sa "kraljevskim" klubom osvojio je četiri šampionske titule u Španiji, pet trofeja u Ligi šampiona, tri Kupa kralja, tri Super kupa Španije, četiri Uefa Super kupa i pet titula svetskog klupskog prvaka.

On je ove sezone imao problema sa povredama, zbog čega je propustio Svetsko prvenstvo u Kataru, ali je u španskom prvenstvu postigao 18 golova u 23 utakmice.

Benzema se u decembru povukao iz reprezentacije Francuske, za koju je od 2007. godine digrao 97 utakmica, postigao 37 golova i osvojio Ligu nacija.

On je prošle godine osvojio Zlatnu loptu, za najboljeg fudbalera sveta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track