JEZIVO! ISPOVEST NAVIJAČA AEK O TUČI SA BBB I STRAVIČNOM UBISTVU: Napali su nas kao FAŠISTI - ne verujem da će biti osvete !
Foto: Printscreen

ISPOVEST

JEZIVO! ISPOVEST NAVIJAČA AEK O TUČI SA BBB I STRAVIČNOM UBISTVU: Napali su nas kao FAŠISTI - ne verujem da će biti osvete !

Fudbal -

Huligani koji navijaju za zagrebački Dinamo potukli su se u Atini sa navijačima suparničkog AEK-a, a jedan Grk je tada ubijen.

Jedan od navijača AEK-a dao je intervju za Espreso, gde je opisao detalje sukoba, kao i kakva je trenutno atmosfera među navijačima ovog atinskog velikana, koji će od 20.00 na Maksimiru igrati prvu utakmicu protiv Dinama, jer je zbog ubistva Mihalisa susret u Atini od prošle nedelje odložen za 19. avgust.

Mihalis Kacuris, AEK, Dinamo, huligani, navijači, ubistvo
foto: Screenshot

- Atmosfera među navijačima AEK-a je užasna. Zbog svega što se desilo osećamo tugu i bes. U početku nikoga od nas nije zanimalo da li će meč biti odigran, ali sada svi želimo da se igra i da pobedimo u znak sećanja na Mihalisa. Navijači su želeli da meč bude otkazan i da UEFA bude oštrija prema Hrvatima, iako se ništa zapravo nije desilo - rekao je ovaj navijač, koji smatra da neće biti osvete Grka.

- Ne verujem da će biti osvete, to bi zaprljalo sećanje na Mihalisa. To što se desilo je tužno. Sve što njegova porodica i prijatelji žele je pravda.

Otkrio je i da su BBB bili naoružani i spremni za borbu, dok su navijači AEK-a bili iznenađeni.

- Grčka policija pokušava da predstavi slučaj kao dogovoren sastanak obe grupe navijača, iako se po snimcima nadzornih kamera čini da su AEK-ovi navijači bili iznenađeni. Neki od njih su samo pričali i pili pivo, pušili, smejali se... To je uobičajen prizor oko stadiona, ljudi dolaze da se druže.

Dinamo, huligani, Atina, AEK, navjiači, Bed blu bojs
foto: EPA/GEORGE VITSARAS

- Hrvati i navijači Panatinaikosa su došli naoružani i spremni za borbu. Nosili su drvene palice sa ekserima, lance, noževe, itd. I onda kada su prišli stadionu, napali su porodice i decu. Situaciju možda najbolje opisuje činjenica da je 13-godišnja devojčica pogođena kamenom u glavu i završila je u bolnici na neko vreme. Pravi navijači mrze ubijanja i noževe, oni su za kukavice. Verujem da se navijači Dinama i Panatinaikosa ne bi složili - rekao je on i otkrio da su ulogu u ovome sigurno imali navijači Panatinaikosa, koji su u bratskom odnosu sa Bed Blu Bojsima.

- Ja mislim da su navijači Panatinaikosa igrali glavnu ulogu. Gejt 13 neguje bratske odnose sa navijačima Dinama, kao što svi to već znaju. Ipak, Hrvati nisu mogli sami da se snađu u Atini. Koliko znam, oni su se vozili po gradu i onda došli do metro stanice, zatim išli peške po Filadelfiji, itd... Te rute znaju samo lokalci.

Mihalis Kacuris, AEK, Dinamo, Atina, huligani, navijači
foto: Newsit.gr

Ovaj grčki navijač smatra da ovo ubistvo ima i političku i ideološku konotaciju.

- Sa moje tačke gledišta, kao nekoga ko ima politički stav, mislim da njegova smrt ima i političku konotaciju. BBB su fašisti. "Original 21" su antifašisti. Sve se to znalo. Vođa Bed Blu Bojsa je navijače AEK-a nazivao anarhistima i narkomanima. Napali su AEK kao fašisti.

Rekao je i šta misli o grčkom pravosuđu i nada se pravdi za Mihalisa.

- Sa grčkim prvosuđem nikada ne možemo da budemo sigurni. I ranije smo viđali da krivci budu oslobođeni. Ipak, ovog puta se čini da su nadležni stvar shvatili ozbiljno. Kruže glasine i da će šef policije biti smenjen zbog svega. Samo želimo pravdu za Mihalisa - zaključio je on za Espreso.

(Kurir sport/Espreso)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track