ELIMINACIJA DINAMA ZVEZDI DONOSI MILIONE: Ogroman NOVAC u igri, evo kakav RASPLET kvalifikacija odgovara srpskom šampionu!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

liga šampiona

ELIMINACIJA DINAMA ZVEZDI DONOSI MILIONE: Ogroman NOVAC u igri, evo kakav RASPLET kvalifikacija odgovara srpskom šampionu!

Fudbal -

Večeras su na programu utakmice 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, koje će sa velikom pažnjom pratiti u redovima srpskog šampiona Crvene zvezde iako su crveno-beli već odavno direktan učesnik elitnog takmičenja

Razlog je finansijske prirode, jer iako ne igra ove kvalifikacije Zvezda bi mogla da zaradi milione.

Naime pogledi čelnika prvaka Srbije biće upereni prema Pragu i Zagrebu, uz želju da pobede ostvare Sparta i AEK.

Reč je o bonusu koji pripada svakom od 32 učesnika Lige šampiona na osnovu desetogodišnjeg učinka u evropskim takmičenjima, a tu su ispred Crvene zvezde na listi hrvatski i danski prvak.

Dinamo Zagreb
foto: Marko Prpic / - / Profimedia

Za razliku od Dinama koji igra prvi meč, Kopenhagen je na revanšu u Pragu posle 0:0 na svom terenu i ako izgubi od Sparte na Zvezdin konto za učešće u Ligi šampiona dopisaće se još 1.137.000 evra.

Pravilo UEFA pri nagrađivanju klubova je da najslabiji po desetogodišnjem koeficijentu u evropskim takmičenjima od 32 učesnika Lige šampiona dobije 1.137.000 evra, pretposlednji duplo više, sa tri će se množiti zarada 30. na listi (4.110.000)…

Zvezdin dosadašnji zagarantovani prihod, ne računajući ulaznice i marketinška prava, iznosi 22.462.000 evra. Startni bonus je 15,64 miliona, a na skali desetogodišnjeg učinka trenutno je pet slabijih od crveno-belih i to donosi još 6,82 miliona.

Zvezdan Terzić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Iza Crvene zvezde su Njukasl, Real Sosijedad, Union Berlin i Lans, kao i ko god prodje u grupu iz deula plej-ofa Jang bojs-Makabi Haifa/Slovan.

Ako se večeras dogodi da Sparta eliminiše Kopenhagen startni prihod Zvezde od desetogodišnjeg učinka ide na 7.959.000 evra.

Eventualni prolazak Kopenhagena ne znači i da padaju u vodu Zvezdine nade da preko Danaca dođe do 1,13 miliona evra, pošto u plej-ofu nisu naivni rivali poljski Rakov ili kiparski Aris.

Idealan scenario za Zvezdu je da 19. avgusta konačan pobednik iz duela Dinama i AEK-a bude grčki prvak, pa bi startna zarada već uoči plej-ofa koji može da donese još više bila 24,7 miliona evra.

U slučaju da Dinamo prođe AEK, tu je još jedna šansa da Zvezda preko eliminacije hrvatskog šampiona dođe do dodatne zarade od 1,13 miliona evra. U plej-ofu čeka snažni Antverpen.

Fenerbahče, Galatasaraj
foto: EPA/ERDEM SAHIN

Postoji mogućnost, doduše nerealna, da sa staze šampiona u elitu ne uđe Galatasaraj, što bi takođe dopisalo 1,13 miliona evra Crvenoj zvezdi. Turci su praktično već u plej-ofu posle 3:0 u Ljubljani, gde će biti veliki favorite protiv Ki Klaksvika ili Moldea.

Senzacionalna selidba Galatasaraja u Ligu Evrope, uz eliminacije Kopenhagena i Dinama, dovela bi Zvezdu do startnog prihoda od 25.873.000 evra.

Tu nije kraj Zvezdinoj računici, pošto sa staze klubova koji nisu bili prvaci mogu u Ligu šampiona da uđu oba kluba sa slabijim desetogodišnjim učinkom od nje. To bi donelo još 2,27 miliona evra.

Zvezdi odgovara da u Ligu šampiona uđu Panatinaikos i Rendžers ili Servet, a ne Braga, Olimpik iz Marselja ili PSV.

Kurir sport / Sport Klub

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track