"NIJE TEMA FUDBAL, NEKE DRUGE STVARI SU BITNIJE" Oglasio se Miloš Vazura nakon odluke da se ODLOŽI derbi!
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

fk partizan

"NIJE TEMA FUDBAL, NEKE DRUGE STVARI SU BITNIJE" Oglasio se Miloš Vazura nakon odluke da se ODLOŽI derbi!

Fudbal -

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde neće odigrati 171. večiti derbi u planiranom terminu.

Utakmica je zakazana za sredu 27. septembra od 19 časova u Humskoj, ali će se odložiti zbog situacije na Kosovu i Metohiji.

Povodom toga, oglasio se generalni direktor Partizana, Miloš Vazura.

"U komunikaciji smo s ljudima iz Superlige Srbije i Fudbalskog saveza Srbije, rečeno nam je da će kolo biti odloženo, a samim tim i 171. "večiti derbi" zbog tragedije i zločina koji su se dogodili na Kosovu i Metohiji, očekujemo zvanični dopis. Sve je bilo spremno za derbi, ali nije tema fudbal, neke druge stvari su bitnije. Koristim priliku i da izrazim saučešće u svoje lično ime i ispred Partizana porodicama nastradalih", rekao je direktor Partizana za Arenasport.

Podsetimo, u tragičnom događaju u Banjskoj, u opštini Zvečan, ubijena su četvorica Srba, te je zbog toga u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji proglašena trodnevna žalost koja će trajati 26, 27. i 28. septembra.

Takođe, Vlada republike Srbije proglasila je, na vanrednoj sednici, 27. septembar 2023. godine za Dan žalosti u čitavoj zemlji, te je zamolila sve organizatore javnih manifestacija da program prilagode nastaloj situaciji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track