NEZAPAMĆENA PLJAČKA Liverpul brutalno pokraden u derbiju! Premijer liga se izvinjava, a Klop KIPTI OD BESA: Ovo nikad nisam video
Foto: HENRY NICHOLLS / AFP / Profimedia

premijer liga

NEZAPAMĆENA PLJAČKA Liverpul brutalno pokraden u derbiju! Premijer liga se izvinjava, a Klop KIPTI OD BESA: Ovo nikad nisam video

Fudbal -

Engleska sudijska organizacija priznala je da je Liverpul teško oštećen u derbiju sa Totenhemom.

Velika bura podigla se u javnosti na Ostrvu nakon utakmice 7. kola Premijer lige između Totenhema i Liverpula.

Totenhem je slavio rezultatom 2:1 nakon autogola Žoela Matipa u sudijskoj nadoknadi, a meč su obeležile brojne diskutabilne sudijske odluke. Redsi su utakmicu završili sa dva igrača manje, a poništen im je i gol.

Sve je počelo u 26. minutu kada je Kurtis Džons dobio crveni katon. Sudija je najpre pokazao fudbaleru Liverpula žuti karton, ali je nakon intervencije iz VAR sobe promenio odluku i poslao ga u svlačionicu.

Liverpul se nije predavao, u 34. minutu Luis Dijaz je zatresao mrežu Pevaca, ali gol je poništen zbog navodnog ofsajda, iako je i golim okom bilo jasno da je fudbaler Totenhema Romero bio bliži svom golu od napadača Liverpula.

Zakazao je sudija, ali i VAR koji nije promenio odluku, a PGMOL (Sudijska komisija) je priznala grešku.

"Gol Luisa Dijaza je poništen zbog ofsajda od strane sudija na terenu. ovo je bila jasna i očigledna greška. Gol je trebalo da bude priznat posle VAR intervencije, međutim VAR nije intervenisao. PGMOL će izvršiti istragu kako bi se utvrdile okolnosti koje su dovele do ove greške", navodi se u saopštenju.

Trener Liverpula Jirgen Klop smatra da to nije bila jedina diskutabilna odluka na meču. On je nakon utakmice osuo žestoku paljbu po sudijama.

"U svom životu nisam video nepošteniju utakmicu. Ponosan sam na svoju ekipu, nikad ponosniji, ali nikada nisam video utakmicu sa ovoliko nepoštenih sudijskih odluka" kaže Klop i dodaje:

"Postigli smo autogol i teško je to prihvatiti, ali sam ponosan. Crveni karton - Kurtis je stao na loptu i otišlo je na nogu protivnika. To nije za crveni, to je nesrećan slučaj. Žota nije trebalo da dobije prvi žuti.", smatra ogorčeni Klop.

Liverpul je trenutno na četvrtom mestu sa 16 osvojenih bodova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track