BEZ SRBA - POTOP! Evropski velikani se GORKO POKAJALI što su ostali bez naših igrača! Pustili Orlove da idu, sada SRLJAJU KA DNU!
Foto: Nicola Ianuale / Alamy / Alamy / Profimedia, ANP / ddp USA / Profimedia, Fabio Fagiolini / Zuma Press / Profimedia

katastrofalni rezultati

BEZ SRBA - POTOP! Evropski velikani se GORKO POKAJALI što su ostali bez naših igrača! Pustili Orlove da idu, sada SRLJAJU KA DNU!

Fudbal -

Nije tajna da su srpski fudbaleri veoma "bitni šrafovi" mnogih evropskih klubova, a početak ove sezone još jednom je potvrdio ovu činjenicu.

Pojedini evropski velikani ostali su bez Srba u letnjem prelaznom roku, a od odlaska naših fudbalera krenuli su da srljaju ka dnu.

Prvi u nizu klubova koji se sasvim sigurno gorko pokajao zbog odlaska jednog srpskog fudbalera je italijanska Roma. Nemanja Matić napustio je prestonicu Italije i otišao u Ren, a Žoze Murinjo jednostavno ne može da sastavi dobitan tim bez fudbalera kog je obožavao.

Nemanja Matić, Srpski fudbaleri
foto: Nicola Ianuale / Alamy / Alamy / Profimedia

Italijani posle šest kola imaju tek pet bodova, što je najgori start trenera Žozea Murinja na klupi jednog tima u 23 godine karijere, a poslednji poraz od Đenove rezultatom 4:1 upalio je sve alarme u klubu.

Kao zamena za Matića u Romu su stigli igrači poput Leandra Paredesa, Renata Sančeza i Husema Auara ali oni definitivno nisu ostavili trag.

Ako je Roma u krizi posle odlaska Matića, šta tek da kažemo za Ajaks koji je napustio Dušan Tadić?

Dušan Tadić, Srpski fudbaleri
foto: ANP / ddp USA / Profimedia

Žestoko su udarali po svom kapitenu navijači Ajaksa, javnost u Holandiji pritiskala je čelnike kluba iz Amsterdama da se reši Tadića jer je "mator, spor i dosta lošiji nego nekada". Govorili su da je njegovo vreme prošlo, te se lider reprezentacije Srbije odlučio da pređe u Fenerbahče.

Sada se Ajaks nalazi na 15. mestu na tabeli holandske Eredivizije sa pet osvojenih bodova iz isto toliko odigranih utakmica i ima tek poen više od RKC-a koji se nalazi "ispod crte". Navijači su besni katastrofalnim igrama svojih ljubimaca čak i prekinuli derbi protiv Fejenorda, te su pred velikanom iz Amsterdama crni dani kojima se kraj ne nazire.

Za kraj, ništa bolje ne ide ni Laciju iz kog je otišao Sergej Milinković-Savić.

Sergej Milinković-Savić, Srpski fudbaleri
foto: Fabio Fagiolini / Zuma Press / Profimedia

Izrastao je SMS u legendu nebesko-plavih, otišao je put Saudijske Arabije, a na njegovo mesto doveden je Daiči Kamada. Epilog svega - rimski velikan trenutno se nalazi na 12. mestu Serije A sa samo sedam osvojenih bodova.

Evropski klubovi definitivno su se gorko pokajali što su pustili Orlove da "odlete", a srpski fudbaleri još jednom su se pokazali kao veoma važne karike u svim timovima u kojima igraju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track