PARTIZAN ĆE DUGO ŽALITI ZA OVIM FUDBALEROM: Englezi znaju o kakvom se talentu radi, a znaju i u koji klub odlazi!
Foto: FSS

ozbiljan potencijal

PARTIZAN ĆE DUGO ŽALITI ZA OVIM FUDBALEROM: Englezi znaju o kakvom se talentu radi, a znaju i u koji klub odlazi!

Fudbal -

Matija Popović, dete Partizana, nalazi se na listi 60 najtalentovanijih fudbalera koju tradicionalno objavljuje britanski dnevnik "Gardijan".

Matija Popović
foto: Printskrin/Jutjub

Veliko priznanje za momka koji još nije napunio 18 godina, ali i omladinsku školu Partizana, pošto se Matija Popović našao na cenjenoj "Next Generation" listi. Nažalost, navijači crno-belih neće moći da uživaju u fudbalskom umeću ovog izrazito talentovanog igrača.

Naime, letos je Igor Duljaj priključio Matiju Popovića prvom timu Partizana, ali kada je detetov otac otišao na pregovore sa rukovodstvom kluba, došlo je do nesporazuma. Nažalost, pale su grube reči, a direktor Miloš Vazura rekao je tada "da niko ne može da ucenjuje Partizan".

Kako piše engleski "Gardijan", oslanjajujući se na svoje izvore, Matija Popović će čim napuni 18 godina, a to će biti 8. januara 2024. godine, potpisati za Borusiju iz Dortmunda. U igri je bio i Milan, ali su Nemci bili izdašniji u ponudi.

Matija Popović
foto: FSS

Evo kako novinar "Gardijana" opisuje Matiju Popovića i sa kojim fudbalerima ga poredi:

"Neuobičajeno visok (1,93m i još raste) za svoju poziciju ili još neobičnije tehnički nadaren za svoju građu, momak rođen u Nemačkoj nije kao bilo koji drugi igrač kojeg ste dosad gledali. Neki bi rekli da ga je najbolje opisati kao srpskog Mičua, drugi ga vide kao miks Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinkovića-Savića, što samo po sebi govori koliko je neuobičajen njegov stil. Veoma je raznovrstan i vešt u napadačkoj ulozi, iako se čini da mu je najpogodnije kada igra iza napadača. Popović je dominirao u mlađim kategorijama i postigao mnogo golova. Prilično je brz za svoju visinu, ali njegove gladne prednosti su tehničke sposobnosti sa loptom, posebno dribling i prvi dodir, koji su izuzetni. Popović je ove sezone trebalo da bude u seniorskom timu Partizana, ali su pregovori o ugovoru između njegove porodice i kluba propali zbog interesovanja evropskih velikana. Priča se da će u januaru sigurno otiči u Borusiju Dortmund."

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track