ODLUKA KOJA JE RAZBESNELA DELIJE! Da li je Zvezda OŠTEĆENA u Lajpcigu? Sudijski ekspert OTKLONIO SVE DILEME oko nedosuđenog penala
Foto: Printscreen

sve je jasno!

ODLUKA KOJA JE RAZBESNELA DELIJE! Da li je Zvezda OŠTEĆENA u Lajpcigu? Sudijski ekspert OTKLONIO SVE DILEME oko nedosuđenog penala

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde doživeli su poraz na gostovanju protiv Lajpciga (3:1) u trećem kolu Lige šampiona.

Meč je mogao da ode u i u drugom pravcu, da je španski sudija Hoze Marija Sančez u 29. minutu ostao dosledan svojoj prvobitnoj odluci da dosudi penal za crveno-bele.

Naime, Lukeba je pri rezultatu 1:0 za Lajpcig srušio Olajinku u kaznenom prostoru i Španac je odlučno pokazao na belu tačku. Međutim, nakon intervencije VAR-a pogledao je snimak sporne situacije i promenio odluku.

Mnogi smatraju da je Zvezda oštećena u ovoj situaciji, ali ekspert za suđenje Zdravko Jokić ističe da je španski arbitar ipak doneo ispravnu odluku.

"Prvo je dosuđen, a svi koji smo gledali meč pomislili smo da je prekršaj i kazneni udarac, ali u ponovljenom snimku vidimo da je beli igrač izbio loptu, a posle je došlo do kontakta. Da je taj drugi kontakt bio za žuti karton, bezobziran, bio bi penal. To su sad instrukcije i penal nije bio. Nismo videli da je čisto izbio loptu, sudija je verovatno isprva video isto. Da lopta nije bila odigrana, bio bi prekršaj", rekao je bivši sudija za "Arena sport".

Kurir sport

00:09

Provokacija u Lajpcigu: Zastava Albanije na meču Crvene zvezde u Ligi šampiona!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track