"DETONACIJA": Sale Đorđević postaje SELEKTOR "dželata" Srbije? Mediji "bacili bombu", Savez se momentalno OGLASIO!
Foto: Starsport©

interesantno

"DETONACIJA": Sale Đorđević postaje SELEKTOR "dželata" Srbije? Mediji "bacili bombu", Savez se momentalno OGLASIO!

Košarka -

"Detonacija" u Italiji!

Tamošnji mediji, konkretno portal "La Stampa", otkrili su da bi Aleksandar Đorđević mogao da sedne na klupu "Azura" i na tom mestu zameni Đanmarka Poceka.

Poceko je dobio posao u Asvelu i momentalno su krenule spekulacije o tome ko bi mogao da ga zameni ako prekine saradnju sa nacionalnim timom. Italijanski mediji istakli su da su prvi favoriti za tako nešto Serđo Skariolo i Aleksandar Đorđević, međutim oglasio se i Savez koji je naglasio da Pocekom, bar trenutno, i dalje ostaje selektor.

Pomenuta "La Stampa" navela je da je Đorđević kandidat predsednika Košarkaškog saveza Italije, Đanija Petrućija, tako da će biti više nego zanimljivo videti šta će se dešavati u budućnosti kada je ova tema u pitanju.

Aleksandar Đorđević
foto: Starsport©

Aleksandar Đorđević je vodio Srbiju od 2013. do 2019. godine i u tom periodu je osvojio tri srebra na velikim takmičenjima sa našim timom, a od 2022. godine vodi Kinu. U klupskoj trenerskoj karijeri vodio je Olimpiju iz Milana, Beneton, Panatinaikos, Bajern, Virtus i Fenerbahče.

Što se reprezentacije Italije tiče, svi dobro znamo da je ova selekcija "dželat" Srbije i da "Orlovi" imaju velikih problema sa "Azurima" koji su ih dobijali u nekim veoma važnim mečevima prethodnih godina.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track