PIKSI VOLI KREATIVCE I TALENTE! Da li je baš ON novi ljubimac selektora Srbije i hoće li dobiti priliku da ZABLISTA protiv Bugara?
Foto: FSS, Beta/Branislav Božić

na mladima svet ostaje

PIKSI VOLI KREATIVCE I TALENTE! Da li je baš ON novi ljubimac selektora Srbije i hoće li dobiti priliku da ZABLISTA protiv Bugara?

Fudbal -

Dragan Stojković Piksi, selektor srpskih fudbalera, širim spiskom za utakmice protiv Belgije i Bugarske, pokazao je da veruje u mlade igrače.

Dragan Stojković Piksi
foto: Marko Metlas / imago sportfotodienst / Profimedia

Poziv su dobili Vladimir Lučić i Stefan Mitrović iz Crvene zvezde, Filip Stanković iz Sampdorije, Mihajlo Ilić iz Partizana i Petar Ratkov iz Salcburga. Petorica junoša. Radi se o fudbalerima koji su budućnost srpskog fudbala i izraziti talenti, momci koji bi u narednoj dekadi trebalo da čine oslonac reprezentacije. Svi oni imaju pravo da igraju za mladu reprezentaciju i verovatno će u novembarskom ciklusu da se stave na raspolaganje novom selektoru Ljubinku Drulović. Ipak, naći se na širem spisku za A tim svakako je velika privilegija i čast.

Vladimir Lučić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Poznato je da Dragan Stojković Piksi voli mlade igrače, posebno one koji su kreativni. S toga i ne čudi poziv Vladimiru Lučiću iz Crvene zvezde, momku koji je partijama u Superligi, ali i Ligi šampiona pokazao svoj veliki potencijal. Debitovao je za A tim Srbije kod Piksija u prijateljskoj utakmici protiv Amerike, početkom godine u Los Anđelesu, kada je tim sastavljen od igrača iz domaćeg prvenstva iznenadio domaćina i slavio rezultatom 2:1. Vladimir Lučić je plemenit fudbaler, igrač koji poseduje vic u nogama, dribling koji je preko potreban u savremenom fudbalu.

Vladimir Lučić
foto: FSS

Posle samo dve godine i igranja za IMT u Prvoj ligi Srbije, stigao je preko pozajmice u Čukaričkom do prvog tima Crvene zvezde. Letos je trener crveno-belih Barak Bahar bio oduševljen bravurama plavokosog momka tokom priprema i odlučio da ga ostavi sa prvim timom. Deluje Crvena zvezda moćno sa Vladimirom Lučićem u startnih 11, a on je tokom sezone naučio da igra defanzivu, posebno u sistemu sa trojicom štopera, što je formacija koju forsira Dragan Stojković Piksi. Otuda i ne čudi zašto se selektor odlučio na Vladimira Lučića kojeg sigurno u budućnosti vidi kao alternativu Filipu Kostiću i Filipu Mladenoviću, po levom boku.

Ivan Ilić, Lazar Samardžić, Strahinja Eraković
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Dragan Stojković Piksi tokom svog mandata na mestu selektora dao je šansu velikom broju mladih fudbalera. Kod njega je zablistao Ivan Ilić, koji se potom afirmisao u Seriji A igrajući za Veronu i Torino. Sličan put mogao je da ima i Uroš Račić, međutim on je imao velikih problema sa klubovima, pa je preko Valensije, Famalikaa i Brage, ove sezone stigao u Sasuolo. Veruje Stojković i u Strahinju Erakovića kojeg je vodio na Mundijal, dok je Strahinja Pavlović neizostavan u startnih 11.

Petar Ratkov, Strahinja Pavlović, Aleksa Terzić
foto: FSS

Lazar Samardžić je posebna priča. Izrazito kreativan i talentovan fudbaler, budućnost svetskog fudbala koji bi na mestu "desetke" posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj trebalo da nasledi kapitena Dušana Tadića. Napadač Petar Ratkov, kojeg su želeli da nam uzmu Hrvati i Bugari, debitovao je protiv Mađarske i sada je u novembarskom ciklusu u konkurenciji zajedno sa Aleksandrom Mitrovićem i Dušanom Vlahovićem, a ispred Luke Jovića koji zbog povrede i neigranja za Milan ponovo nije dobio poziv za reprezentaciju.

Kurir sport/A. Radonić

01:25

Vladimir Lučić posle poraza od Sitija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track