ZVEZDA MOŽE DA POBEDI LAJPCIG SAMO POD JEDNIM USLOVOM: Mitar Mrkela otkrio Kuriru kako crveno-beli mogu do SENZACIJE protiv NEMACA
Foto: www.crvenazvezdafk.com

utakmica istine

ZVEZDA MOŽE DA POBEDI LAJPCIG SAMO POD JEDNIM USLOVOM: Mitar Mrkela otkrio Kuriru kako crveno-beli mogu do SENZACIJE protiv NEMACA

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju Lajpcig u četvrtom kolu Lige šampiona (21.00). Nemački klub je veliki favorit u ovoj utakmici, međutim crveno-beli ulaze u meč bez bele zastave, sa željom da uz navijače naprave veliko iznenađenje.

Mitar Mrkela
foto: www.crvenazvezdafk.com

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela, uvek poslovično oprezan, veruje da crveno-beli imaju šta da pokažu pred Lajpcigom.

- Igramo protiv odličnog protivnika koji se nalazi u samom vrhu Bundeslige. Iako su izgubili od Majnca, što jeste iznenađenje, mislim da su peti u prvenstvu, što govori koliko su moćni. Lajpcig ima veliki broj vrhunskih fudbalera, što iskusnih, što mladih. Opet, mi igramo na našem stadionu - govori za Kurir Mitar Mrkela i nastavlja optimistično:

- Crvena zvezda ima tim koji može da se suprotstavi na pravi način Lajpcigu. Pokazali smo u prvoj utakmici da možemo ravnopravno da igramo protiv njih. Jesmo izgubili, ali je utakmica do kraja bila neizvesna i otvorena. Nikada se nisam razmetao izjavama, uvek sam bio odmeren, ali verujem da uz pomoć naše publike i huka Marakane imamo šansu da ostvarimo povoljan rezultat!

Barak Bahar
foto: www.crvenazvezdafk.com

Mitar Mrkela veruje da trener Barak Bahar može da protiv Lajpciga pronađe balans koji traži već duže vreme.

- Mislim da je drugo poluvreme iz Lajpciga neki model po kojem treba da igramo. U tom delu igre bilo smo veoma dobri. I to nije ocena samo nas iz kluba, već i celokupne javnosti. Ako ponovimo tu igru imamo čemu da se nadamo. Ne bih ulazio u taktičke detalje, to je treneski posao. Samo ću reći, verujem da smo naučili lekcije u svakom meču Lige šampiona. I ubeđen sam da nam iskustvo, za koje smo jači posle svake utakmice, može pomoći protiv Lajpciga.

Aleksandar Dragović, Vladimir Lučić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Trener Barak Bahar je pod velikim pritiskom pred ovu utakmicu.

- Ništa što je bilo do sada, ne treba da opterećuje bilo koga. Pa, ni našeg trenera. Ovo je jedna specifična utakmica!

Hvan In Bom
foto: www.crvenazvezdafk.com

Neki od legendarnih fudbalera Crvene zvezde uvek su govorili da su evropske utakmice ono za šta se živi, da na njima svaki igrač treba da pokaže koliko vredi.

- Onaj ko igra u Crvenoj zvezdi treba da zna, da svaku utakmicu mora da prihvati na isti način. Neke utakmice jesu veće, neke se više pamte, ali Zvezda je klub u kojem nema malih i velikih utakmica.

Jovan Mijatović, Vladimir Lučić, Kosta Nedeljković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Drugo poluvreme koje apostrofira Mitar Mrkela proteklo je u znaku Zvezdinih klinaca - Koste Nedeljkovića, Jovana Mijatovića i Vladimira Lučića.

- Ocenjujem da su njih trojica ispunili sva očekivanja! Ne samo u evropskim, već i u svim drugim utakmicama pokazuju kvalitet koji je potreban Crvenoj zvezdi. U nastavku sezone očekujem da budu konstantni, odnosno da rastu iz utakmice u utakmicu - zaključio je razgovor za Kurir Mitar Mrkela.

Kurir sport/A. Radonić

03:23

Mitar Mrkela optimista pred meč sa Monakom (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track