TUHEL KRITIKOVAO GUST RASPORED TAKMIČENJA: Neki će reći da je to izgovor...
Foto: Franz Kirchmayr / AFP / Profimedia

BUNDESLIGA

TUHEL KRITIKOVAO GUST RASPORED TAKMIČENJA: Neki će reći da je to izgovor...

Fudbal -

Trener fudbalera Bajerna iz Minhena Tomas Tuhel kritikovao je gust raspored takmičenja koji, kako je naveo, ne donosi dobro ni fudbalu ni igračima.

Bajern će u petak od 20.30 igrati na gostujućem terenu protiv Kelna u Bundesligi, samo 24 časa od povratka u tim svojih reprezentativaca Kanađanina Alfonsa Dejvisa i Kima Min Džea iz Južne Koreje.

Potvrđujući da će Džamal Musijala i Matejs de Liht propustiti utakmicu, Tuhel je rekao da su igrači psihički umorni i fizički premoreni.

"To je pitanje televizijskih prava, a kanali mogu da biraju ekipe. To je drugi put da u petak igramo na gostujućem terenu. Alfonso i Min Dže se danas vraćaju posle dugog putovanja, a ovo je očigledno vrlo štetan raspored", rekao je Tuhel.

"Neki će reći da je to izgovor, ali ako ste čuli (trenera Liverpula) Jirgena Klopa, oni će igrati u subotu u 12.30 protiv Mančester sitija, a mi igramo sutra na gostovanju. To je ograničenje, a možda i više od toga", dodao je trener nemačkog šampiona.

Bajern
foto: SVEN HOPPE / AFP / Profimedia

Odmah posle prethodne pauze zbog obaveza reprezentacija u septembru, Bajern je igrao takođe u petak i utakmicu završio remijem protiv Bajera iz Leverkuzena (2:2).

To su jedine dve neporažene ekipe u Bundesligi ove sezone, Bajer je prvi na tabeli sa 31 bodom, a Bajern ima 29.

Za nedavne prijateljske utakmice Bajern i Borusija Dortmund imale su po pet igrača u reprezentaciji Nemačke.

Nemačka je na svom terenu izgubila od Turske sa 2:3, a u Beču od Austrije sa 0:2, u utakmici u kojoj je fudbaler Bajerna Leroj Sane dobio crveni karton.

"Pretpostavio sam da će se to dogoditi, to sam rekao Leroju. Videli smo da nije zadovoljan i da neće moći da se uzdrži ako ga isprovociraju", rekao je Tuhel i pozvao igrače da ostanu mirni, koncentrisani i da se otarase negativnih osećanja.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track