DULJAJ PRED GRAFIČAR U KUPU: Ukoliko ne budemo imali ozbiljan pristup, imaćemo dosta problema
Foto: Starsport©

KUP SRBIJE

DULJAJ PRED GRAFIČAR U KUPU: Ukoliko ne budemo imali ozbiljan pristup, imaćemo dosta problema

Fudbal -

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj rekao je da njegova ekipa mora ozbiljno da pristupi utakmici protiv Grafičara u osmini finala Kupa Srbije, kako ne bi ponovila greške iz prošlosti u tom takmičenju.

"Svaka utakmica je važna, kao i sutrašnja protiv Grafičara. Bez obzira što je to tim iz prve lige, ako ne shvatimo ozbiljno tu utakmicu, nemamo šta da tražimo. To je mlada ekipa, dosta agresivna, imaju veliki motiv, igraju protiv Partizana. Ukoliko ne budemo imali ozbiljan pristup, imaćemo dosta problema", rekao je Duljaj na konferenciji za novinare u Sportskom centru Teleoptik.

FK Partizan
foto: Starsport©

Fudbaleri Partizana igraju u četvrtak od 16 časova na svom terenu protiv Grafičara, u osmini finala Kupa Srbije.

Govoreći o Grafičaru, koji je filijala "večitog" rivala Crvene zvezde, Duljaj je rekao da je to dobra ekipa, koja je u šesnaestini finala izbacila Spartak i da u poslednjih mesec dana ima tri pobede i tesan poraz od Dubočice.

Upitan je da li će igrači Grafičara imati poseban motiv jer su mnogi od njih, uključujući i trenera Marka Neđića, prošli Zvezdinu školu.

"I oni i mi smo motivisani. Njihovi igrači su izuzetno mladi i žele da se dokažu protiv Partizana, što me raduje. Od mojih igrača ću tražiti da budu maksimalno koncentrisani. Igrao sam Kup i ispadao od ekipa koje su po snazi slabije od Partizana. Ima mnogo primera u prošlosti, ako ne uđete kako treba u utakmicu, dobićete dva šamara. Od celog tima ću tražiti da uđe maksimalno u utakmicu", naveo je Duljaj.

"Imaju Ćurčića, Ajdara, Maksimovića... Kad ste mladi imate dosta energije, možete mnogo toga da pokažete. Oni su kao ekipa agresivni i ono što je kod njih najveći motiv je to što igraju protiv Partizana, žele da se pokažu u najboljem svetlu", dodao je on.

Govoreći o sastavu svoje ekipe, Duljaj je rekao da mora da sačeka da se završi današnji trening, ali je najavio nekoliko izmena.

"Nikolić se vratio treninzima, imao je blagu upalu pluća i tako je igrao protiv TSC-a. Severina je polako počeo da trenira. Biće par mladih igrača, Trifunović, sa nama je i omladinac Jovanović i biće u protokolu, a u zavisnosti od rezultata videćemo da li će imati priliku da se pokaže u prvom timu", dodao je Duljaj.

Upitan je i za mladog Sameda Baždara.

"Maksimalno radi, ali ima čudnu glavu, što je interesantno. Ostaje posle svakog treninga, ali mora da shvati neke stvari, što je normalno za mladog igrača. Pune mu glavu sa svih strana, a dokle god ovako radi, verujem u njega. Pošteno i dobro radi, sutra će biti u prvih 11", rekao je trener crno-belih.

Duljaj je rekao da je podrška navijača izuzetno važna, ali da ne veruje da će biti mnogo publike, pošto je nezgodan termin, od 16 časova.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track