OČAJAN FUDBAL U LIGI ŠAMPIONA: Remi Barse i Napolija u meču za zaborav, Porto šokirao Arsenal u 94. minutu! (VIDEO)
Foto: MIGUEL RIOPA / AFP / Profimedia

osmina finala lš

OČAJAN FUDBAL U LIGI ŠAMPIONA: Remi Barse i Napolija u meču za zaborav, Porto šokirao Arsenal u 94. minutu! (VIDEO)

Fudbal -

Slab fudbal u dva večerašnja meča Lige šampiona. Napoli - Barselona 1:1 (0:0) i Porto - Arsenal 1:0 (0:0). Međutim, ako ništa, imali smo bar dramatične finiše utakmica.

Moraće ozbiljno nešto da se promeni u LŠ, ako ovo takmičenje želi da ostane na vrhu po popularnosti. Prosto mečevi moraju da budu zanimljivi. Ono što smo gledali u većini večerašnjih utakmica zaslužuje ocenu - 1. Ispod svakog nivoa, tek poneki bljesak.

Napoli za 45 minuta nije imao nijedan jedini šut ka golu Barse! Ni u okvir, ni van njega. Sve što smo videli stalo je period od 60. do 75. minuta.

Barsa je povela preko Levandovskog u 60. minutu, a konačan rezultat postavio je Osimen 15 minuta kasnije. I to je to. Malo, premalo za meč završnice Lige šampiona.

Napoli, Viktor Osimen
foto: Insidefoto / ddp USA / Profimedia

U drugom meču, Porto je do pobede protiv Arsenala došao golom u 94. minutu! A, do tada - jedan jedini šut u okvir gola na meču.

Prava je sreća da je Galeno sjajnim udarcem pogodio metu, pa da ovaj meč ne ostane upamćen kao jedan od najgori u istoriji nokaut faze Lige šampiona.

Barselona, Napoli
foto: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

Revnaš utakmice na programu su 12. marta u Londonu i Barseloni.

Evo kako su izgledali tokovi mečeva:

Napoli - Barselona 1:1 (Osimen 75 - Levandovski 60)

Porto - Arsenal 1:0 (Galeno 90+4 minut)

90+4. minut - GOOOL! Porto stiže do pobede! Galeno je postigao sjajan gol!

75. minut - GOOOOOL! Osimen! Pravo nitokuda Napoli daje gol, Osimen se sjajno snašao u duelu sa Martinezom i lako matirao Ter Štegena.

70. minut - Ništa zanimljivo posle gola Levandovskog. Arsenal i Porto za sada nisu ni morali da igraju...

60. minut - GOOOOOL! Konačno! Levandovski! Pedri je sjajno proigrao poljskog asa koji je pogodio sa desetak metara od gola Napolija. Zasluženo vođstvo Katalonaca.

55. minut - Ništa novoi dalje nismo videli ozbiljniju priliku da pogodak.

Počela su druga poluvremena. Nadamo se da ćemo gledati napokon - fudbal.

Jedan fudbaler Porta ostao je duže u svlačionici, pa je sudija morao da sačeka njegov izlazak na teren da bi dao znak za početak drugog poluvremena.

- Arsenal za 45 minuta nema nijedan šut u okvir gola Porta

- Napoli za 45 minuta nema nijedan šut ka golu Barse

Katastrofalan fudbal! Gotova su prva poluvremena. Četiri velika ništa! Na obe utakmice videli smo dve prilike... Tempo igre nije postojao, kao da je neka seoska liga, a ne osmina finala najboljeg takmičenja u Evropi.

22. minut - Levendovski je imao zicer... Šutirao je sa pet metara, ali mu je sjajno odbranio Meret. Minut kasnije je golman domaćina fantastično "skinuo" šut Gundogana.

Robert Levandovski, Barselona
foto: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

21. minut - Neverovatno šta su promašili fudbaleri Porta! Galeno je sa nekoliko metara promašio čitav gol. Bolju od ove šanse, tako da mogu da imaju.

15. minut - Za sada ispod nivoa ove faza takmičenja. Gotovo da nismo videli ništa na dva stadiona...

Počele su utakmice u Portu i Napulju.

Sve je spremno za veliki spektakl u Napulju - na stadionu "Dijego Armando Maradona" u osmini finala Lige šampiona večeras od 21 čas snage će odmeriti Napoli i Barselona.

Ovo je pravi Maradonin derbi jer je legendarni Argentinac najveći trag ostavio upravo igrajući za ova dva kluba. U Napoliju ima status božanstva jer je ovom klubu doneo dve titule i po jedan Kup Italije, Superkup ove zemlje i Kup UEFA, dok je u Barseloni takođe legenda, a od trofeja je osvajao po jedan španski Kup, Superkup i Liga kup.

Što se samog meča tiče, uloga blagog favorita ide Barseloni i kladionice su dale kvotu 2,65 na pobedu ovog tima, dok je kvota na Napoli 2,80, a na remi 3,40. Napoli je uoči ove utakmice promenio trenera i, umesto Valtera Macarija, na klupu se vratio Frančesko Kalcona, kom je dobrodošlicu poželeo prvi čovek kluba Aurelio de Laurentis.

Napoli, Đenova
foto: Alessandro Garofalo / LaPresse / Profimedia

- Valter Macari je prijatelj Napolija i moje porodice, ali je došlo vreme da se rastanemo. Hvala mu na svemu što je učinio za klub. Poželeću dobrodošlicu Frančesku Kalconi, koji je već radio u našem klubu, u stručnom štabu sa Sarijem i Spaletijem - rekao je De Laurentis.

Žoao Feliks i Serhi Roberto vraćaju se u tim Barselone, ali su Alonso, Balde, Gavi i Tores i dalje na listi povređenih. U ekipi Napolija na terenu neće biti Zjelinskog. Ove ekipe sastale su se na startu eliminacione faze Lige Evrope 2022. godine i Barselona je posle 1:1 na Nou kampu slavila u Napulju sa 4:2 i prošla dalje.

Barselona, Real, El klasiko, Ilkaj Gundogan, David Alaba
foto: LLUIS GENE / AFP / Profimedia

Ilkaj Gundogan, fudbaler Barselone, pred ovaj meč je istakao kako on i saigrači dolaze u Italiju po dobar rezultat:

- Ovakvi mečevi su poenta Lige šampiona. Volimo ovakav pritisak. U svaki meč se ulazi od nule, znamo da su promenili trenera, ali došli smo po dobar rezultat - kratko je prokomentarisao Gundogan.

Pored ove utakmice, večeras će se od 21 čas odigrati još jedan meč, u kom će se sastati Porto našeg Marka Grujića i Arsenal.

Kurir sport

Bonus video:

00:21

Izlazak igrača, večiti derbi, Crvena zvezda, Partizan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track