MILOJEVIĆ ZAGONETAN PRED DERBI: "Sastav ću znati tek posle treninga! Igor Duljaj je moj komšija, veoma ga poštujem"
Foto: Starsport©

superliga srbije

MILOJEVIĆ ZAGONETAN PRED DERBI: "Sastav ću znati tek posle treninga! Igor Duljaj je moj komšija, veoma ga poštujem"

Fudbal -

Crvena zvezda i Partizan u subotu od 17 časova odigraće 172. večiti derbi, a svoja očekivanja pred ovu utakmicu izneo je šef stručnog štaba tima sa Marakane Vladan Milojević.

- Želeo bih da čestitam praznik svim ženama, ne treba da ga obeležavamo samo osmog marta jer su žene jako dobra i lepa bića koja podele radost i bez žena niko od nas ne bi bio ovde. Bog nek ih čuva - počeo je Milojević, pa se dotakao derbija:

- Derbi, kao derbi. Pozitivno je da će biti pun stadion, očekujemo dobru utakmicu i lepo navijanje, mada se često dešava da ne bude kvalitetna igra, ali se nadamo da neće biti tako sada. Nismo se ništa posebno spremali u odnosu na druge utakmice, mnogo je teže pripremati ostale mečeve nego sam derbi. Meč kao meč nosi tri boda i ništa više, ali postoji i taj prestiž. Imali smo kadrovskih problema, u ovom trenutku ne mogu ništa da vam kažem, znaće se tek posle treninga na koga ćemo moći da računamo.

Vladan Milojević
foto: Starsport©

Šta će sutra odlučiti utakmicu?

- Derbi kao derbu često odluče nijanse. U ovom trenutku ne znam šta će odlučiti, ali često jedna lopta, detalj, minuti praznog hoda... Mogu da odluče derbi. Obično su to tvrde i čvrste utakmice, jake. Sigurno da se Partizan poput nas spremao, videćemo šta će biti. Nemoguće je odrediti koji detalj će odlučiti.

Da li vam je nedostajao osećaj pred derbi?

- Kod nas je derbi poseban, ovde je stvarno svetkovina i poseban događaj. U inostranstvu ima više tih derbija, ali su kod nas emocije izraženije nego u ostalim zemljama.

Koliko je ozbiljna povreda Kataija?

- Polako se vraća, biće sa nama, sve to ide kako treba, ali videćemo kakva je situacija danas posle treninga.

Bibars Natho, Aleksandar Katai
foto: Starsport

Jeste li se opredelili ko će biti bonus?

- Iskren da budem, sigurno ću posle današnjeg treninga znati na koga ću računati i danas ću se opredeliti za bonusa. U ovom trenutku nemam čistu sliku što se tiče startne ekipe.

Da li vam zaostatak za Partizanom predstavlja teret, pritisak ili motiv?

- Kad pričamo o utakmici sa Partizanom ona je specifična, ali ima još dosta utakmica do kraja. Sada da pričamo o pritisku... Bitno je da mi uspostavimo naš model igre i da se trudimo da sve zavisi od nas. Svesni smo da je Partizan ispred nas, favorit je zbog tog boda prednosti, a mi smo ti koji treba da radimo ono što smo radili do sada. Videćemo sutra... Imali smo težak raspored, videćemo kako će sutra izgledati.

Šta ste videli u prethodnom derbiju i kako gledate na trenera Duljaja i ekipu Partizana?

- Gledao sam tu utakmicu tada kada je odigrana, nisam je dalje analizirao. Neće taj meč biti sličan kao ovaj sada. Igora znam odavno, posvećen, vredan, dobar trener, moj Topolac, komšije smo, tu je pored Aranđelovca. Imam pozitivno mišljenje o njemu.

Igor Duljaj
foto: Starsport©

Šta mislite o defanzivi Partizana?

- I mi ove četiri utakmice koje smo odigrali bile su različitog tipa, tako je bilo i sa Partizanom. Mislim da ne možemo da kažemo da li je neka ekipa dobra u odbrani ili napadu. Ipak, oni su ekipa koja zna šta hoće na terenu, a od rezultata zavisi kako će igrati. Mislim da u ovom trenutku Partizan nije slučajno tu gde jeste, videćemo ih i sutra. Očekujem jednu dobru utakmicu.

Da li je ekipa potrošena u prethodnih par kola?

- U jesenjem delu igrali smo na tri fronta, bili su jako zahtevni mečevi, pa je tu bilo malo fokusa na trening i pripremanje. Mislim da smo u ovom trenutku imali dovoljno vremena da se odmorimo, igrači su profesionalci i rade šta treba da rade. Kod nekih igrača postoji mali zamor jer su pojedinci imali dugi period povrede, pa im treba vremena, a bilo je dosta igrača koji su bili na Azijskom i Afričkom kupu, nisu imali pauzu. Imamo još igrača koji treba da dođu na zavidni nivo, ali šta je tu je. Trudimo se, i oni su toga svesni, nadam se da ćemo uskoro svi biti na zavidnom nivou takmičarskog ritma i fizičke pripreme - zaključio je Vladan Milojević.

Kurir sport / Ž.S.

BONUS VIDEO:

00:28

Druga koreografija Delije: Beograd!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track