KINA: Prvi poraz Antićevog Šandonga

Kineska Superliga

KINA: Prvi poraz Antićevog Šandonga

Fudbal -
Ekipa koju trenira srpski stručnjak, više nije prva na tabeli

U kineskoj Superligi igra se peto kolo, a pažnju je privukao poraz Antićevog Šandonga, koji je prepustio prvo mesto Kingdau. Vladimir Jovančić postigao jedini gol protiv novog lidera.

Ekipa Šandong Lunenga koja je u prva četiri kola imala stopostotan učinak, doživela je u prvi poraz koji ju je koštao vodeće pozicije na tabeli. Antićev tim je gostovao ekipi Šangaj Šenhue, koji je posle preokreta slavio rezultatom 2:1. Gosti su poveli golom Nikulaea u 19. minutu i to vođstvo su imali sve do 60. minuta, kada na scenu stupa Al, koji sa dva gola donosi trijumf Šangaju.

Poraz Šandonga na najbolji način iskoristio je Kingdao, koji je kao gost savladao Tjanđin Tedu sa 2:1.Novi lider na tabeli je preko Ženga u 62. i 75. minutu stekao dva gola prednosti, a poraz domaćeg tima je golom iz penala u 87. minutu ublažio nekadašnji napadač Rada i Partizana Vladimir Jovančić.

Na tabeli, Kingdao vodi sa 13 bodova, Šandong je ostao na 12, a treći je Stanojevićev Peking Guan, koji ima 10 bodova i koji svoj meč petog kola igra u nedelju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track