DAN DERBIJA: Mančester, Rim, Moskva, Pariz žive za ove utakmice
Foto: Reuters

Paklena nedelja

DAN DERBIJA: Mančester, Rim, Moskva, Pariz žive za ove utakmice

Fudbal -
Nedelja, dan za fudbalske sladokusce, počinje duelom Spartaka i CSKA, a slede pakleni dueli Rome i Lacija, PSV i Ajaksa, Sitija i Junajteda, Bešiktaša i Galatasaraja i na kraju Pari Sen Žermena i Monaka

BEOGRAD - Četiri gradska, ukupno šest velikih derbija, obeležiće današnji fudbalski dan.

Svakako je u centru pažnje mančesterski duel na Etihadu u kome Siti dočekuje Junajted, ali ništa manje vatre očekuje se u duelima Lazio - Roma, CSKA - Spartak, PSŽ - Monkao, PSV - Ajaks, Bešiktaš - Galatasaraj.Dan derbija otvaraju najveći moskovski rivali Spartak i CSKA u 11.30. "Armejci" su lideri sa 20 bodova iz osam kola, Spartak je na deobi drugog mesta sa tri boda manje. Očekuje se da Zoran Tošić bude u startnoj postavi "Pakao" na Olimpiku je minimum koji nas od 15 časova očekuje u gradskom derbiju između Rome i Lacija. Obe ekipe su odlično startovale, Roma je sa maksimalnim učinkom u prva tri kola, Lacio ima dva trijumfa i remi. "Vučica", koja je nominalni domaćin traži priliku da se revanšira za poraz u finalu Kupa Italije minule sezone.Uvek kada igraju PSV i Ajaks očekuje nas dosta uzbuđenja. I ovog puta holandski velikani su u vrhu tabele, PSV je na drugom mestu sa 16 bodova iz šest mečeva, dok je Ajaks poziciju niže sa 11 bodova.Mančester Siti i Mančester Junajted polako ali sigurno prete slavi najvećem engleskom derbiju koji čine Liverpul i Junajted, pre svega zbog ogromnog ulaganja "Građana". Mančesterski klubovi su startovali na gotovo identičan način. Osvojili su po sedam bodova, tri manje od vodećeg dvojca Čelsi - Liverpul, koji imaju i meč više. Siti je na četiri utakmice ostvario gol razliku 8:3, Junajted 6:2. Očekuje se da Nemanja Vidić, Matija Nastasić i Aleksandar Kolarov uzmu značajno učešće u ovom duelu.

U Istanbulu je na programu meč između Bešiktaša i Galatasaraja. Možda to rivalstvo nije kao ono između Fenera i Galate, ali i duel ova dva rivala ima veliku istoriju od prve utakmice odigrane 1924. godine. Galatasaraj je najtrofejniji turski klub sa ukupno 68 trofeja, Bešiktaš ih u svojim vitrinama ima 56. Bešiktaš je trenutno lider sa maksimalnih 12 bodova iz četiri utakmice, dok je Galatasaraj osvojio šest bodova iz četiri duela, ali je bez poraza.Poslednji u nizu derbija ovog dana igraće se u Parizu, gde Pari Sen Žermen dočekuje Monako. Sudar dva prebogata tima, s jedne strane Zlatan Ibrahimović, sa druge Radamel Falkao, obećavaju dobru fudbalsku noć. "Kneževi" su trenutno prvi sa 13 bodova iz pet utakmica, "Sveci" su treći sa dva boda manje iz isto toliko utakmica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track