Miličić je strašan basketaš!

Srbija svetski lider u uličnom basketu „3 na 3“

Miličić je strašan basketaš!

Košarka -
Dušan Domović Bulut, lider srpskog tima, kaže da je bivši reprezentativac odličan u ovoj igri

Najbolji na planeti!Srpska ekipa u basketu „3 na 3“ zauzima prvo mesto svetske liste FIBA u 2013. godini iako su nedavno izgubili u finalu Svetskog kupa od Brezovice iz Slovenije. Dušan Domović Bulut, koji predvodi naš tim, ističe da je zbog velike ljubavi prema basketu odlučio da prekine profesionalnu karijeru košarkaša.- Više volim basket i košarku treniram u zimskom periodu kako bih ostao u formi. To su totalno dve različite stvari, u basketu je mnogo više dozvoljen kontakt, i onda mi teško pada da se adaptiram na košarku. Ovde je brži napad, druga je vrsta kondicije i jednostavno više volim da igram basket - kazao je Bulut.Najbolji srpski basketaš kazao je da je imao priliku da igra s košarkašima poput Darka Miličića, Strahinje Miloševića, ali i s veteranima Zlatkom Bolićem i Milenkom Topićem.- Oni su svi super u basketu, a Darko se odlično snalazi u uličnoj košarci. Ne voli da gubi, a kad se to dogodi, odmah zakazuje novi duel. Mnogo nam je pomogao i o njemu imam samo reči hvale. Retki su takvi ljudi, a da ne pričamo o njegovom humanitarnom radu, pritom, to ne radi da bi se o tome pričalo. Dušan Domović Bulut kaže da im je cilj da ostvare što bolji rezultat na SP u Moskvi sledeće godine.- Prvo veliko takmičenje čeka nas u decembru u Kataru, gde će se na Ol-staru okupiti najbolje basket ekipe na svetu. Naša očekivanja su velika. Ipak, naš fokus je Svetsko prvenstvo u Moskvi naredne godine - završio je najbolji srpski basketaš.

Piše i blogSrpski basketaš, osim što voli da se bavi sportom, redovno piše blog.- Taj blog je nastao eksperimentalno, u dogovoru sa sajtom Košarka 24. Da nam pruže vid medijske pažnje, a da je drugačiji od ostalih, jer mnogo putujemo i smatrali su da će biti zanimljiv i veoma sam zadovoljan kako ide. Gledam na njega kao na dnevnik u kojem iznosim svoja razmišljanja i viđena stvari s kojima se upoznajemo tokom sezone. Dar za pisanje sam verovatno nasledio od oca, koji je i moj mentor u ovoj oblasti.

Srbija ima dobar timDušan Domović Bulut veruje da srpska košarkaška reprezentacija ima veliki potencijal u narednom periodu.- Cilj je ostvaren, plasman na Svetsko prvenstvo. Ne vidim razliku da li si sedmi ili četvrti. Imamo mladu i perspektivnu ekipu i ako budu na okupu, mislim da možemo i do medalje u narednom periodu - kazao je Domović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track