NBA pregled: Bruklin terorisao oslabljenu Oklahomu da impresionira Bijonse i Džej Zija
Foto: AP

Pregled NBA lige

NBA pregled: Bruklin terorisao oslabljenu Oklahomu da impresionira Bijonse i Džej Zija

Košarka -
Odigrano je 6 mečeva, domaćini su bili uspešniji, najefikasniji bili su Grin i Harden a Pol je imao tripl-dabl

Sinoć je na programu NBA lige bilo 6 mečeva a domaćini su bili uspešniji ostvarivši 4 trijumfa.

Najubedljiviji bio je Bruklin koji je na svom terenu razbio oslabljenu Oklahomu rezultatom 116:85. Domaći tim je imao čak šest "dvocifrenih" košarkaša, a najefikasniji bili su Lopez i Anderson sa po 18 ubačenih poena, Vilijams je dodao 17 a Džonson, Bogdanović i Plamli su takođe imali po 10 ili više poena. Kod Oklahome u kojoj nema povređenih Vestbruka i Durenta, Redži Džekosn je pružio otpor sa 23 poena, ali to nije bilo ni blizu dovoljno da se spreči katastrofa. Meč svog tima ispratili su i Džej Zi i njegova lepša polovina Bijons.

Foto: AP
Foto: AP

Hjuston je nastavio svoj perfektan početak sezone četvrtom pobedom u isto toliko mečeva, a ovoga puta savladana je Filadelfija u "gradu Rokija Balboe", rezultatom 104:93. Blistao je svetski prvak u košarci, Džejms Harden, koji je ubacio 35 poena uz 9 skokova i 5 asistencija, a pratio ga je Ariza sa 24 poena, 7 asistencija i 6 skokova. Dvajt Hauard je upisao dabl-dabl sa 11 poena i 14 skokova, dok je kod Filadelfije Roten ubacio 20 a Mekdanijels 14 poena.

Perfektan start ima i Memfis koji je takođe na 4 pobede i nula poraza, nakon pobede nad Nju Orleansom kod kuće rezultatom 93:81, uz sjajan tandem Gasol-Rendofl, obojica gorostasa su upisala po dabl-dabl učinak, dok je na drugoj strani Evans ubacio 21 poen.

LA Klipersi, za razliku od svojih gradskih rivala nižu pobede pa je sinoć savladana Juta u "Stejpls centru" sa 107:101. Grifin je pružio još jednu sjajnu partiju sa 31 poenom i 9 skokova, Kroford je dodao 19 a Kris Pol je imao tripl-dabl učinak sa 13 poena, 12 asistencija i 10 skokova. Kod Jute istakao se Hejvard sa 27 poena i 7 skokova, Kanter je dodao 17 a Burks 16 poena.

U ostalim mečevima Dalas je dobio Boston sa 118:113 ubacivši čak 40 poena u prvoj deonici, dok je Sakramento slavio na gostovanju Denveru sa 110:105.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track