TANJEVIĆ OSUĐUJE TURKE: Strašna tragedija, Markov život je nemoguće vratiti
Foto: Fonet AP

Šokiran ubistvom navijača

TANJEVIĆ OSUĐUJE TURKE: Strašna tragedija, Markov život je nemoguće vratiti

Košarka -
Teško je utvrditi ko je kome prvi opsovao mater ili ko je prvi bacio kamen, ali užasno je što je momak poginuo, kaže trener

Trenerska legenda Bogdan Tanjević šokiran je tragedijom koja se dogodila pre utakmice između Galatasaraja i Crvene zvezde, kada je Turčin nožem usmrtio pristalicu crveno-belih Marka Ivkovića.Stručnjak koji je veliki deo karijere proveo u Turskoj i bio selektor njihove reprezentacije kaže za Kurir da mu je neizmerno žao što je izgubljen jedan mladi život.- Desila se velika tragedija i veoma mi je žao. Taj mladi život nemoguće je vratiti. Teško je uopšte i utvrditi ko je kome prvi opsovao mater ili ko je prvi bacio kamen. Strašno je što je momak mrtav - kaže Tanjević, a na pitanje šta misli o postupku navijača Galatasaraja koji su zviždali tokom minuta ćutanja, odgovara:- Većina navijača ispoštovala je minut ćutanja, ali jedan deo nije. Nažalost, svuda postoje takve grupe, koje je nemoguće kontrolisati, bilo da su u Istanbulu, Splitu, Zagrebu, Sarajevu, Beogradu... Oni nam nisu potrebni, oni ne trebaju sportu.

Brutalno ubijen... Marko Ivković
Brutalno ubijen... Marko Ivković

Tanjević smatra da bi zbog ekstremnih navijača klubovi morali da reaguju i uskrate im svaku podršku.Nažalost, klubovi ih podržavaju, pa čak mi se čini da prerastaju u neke u političke organizacije koje na izborima mogu da dobiju određeni procenat glasova. Nikad nisam voleo huligane. Još kao trener Bosne dolazio sam u sukob s njima. Jednom sam s utakmice isterao vođu navijača Bosne, koji je, kako sam kasnije čuo, poginuo u ratu. Nisam voleo ni kad putuju na gostovanja jer sam znao da mogu da izazovu problem, čak i reakciju s tribina koja bi odmogla timu koji vodim - zaključio je Tanjević.

BrzopletostATAMAN JE TREBALO DA RAZMISLITrener Galatasaraja dolio je ulje na vatru neprimerenom izjavom da su navijači Crvene zvezde teroristi.Ataman je to izjavio ne znajući da se desila tragedija, kasnije se nekoliko puta izvinjavao. Žao mi je što je tako nešto rekao jer je i selektor Turske. Trebalo je da razmisli pre nego što je to izgovorio - kaže Tanjević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track