SRPKINJA U WNBA: Dragana Stanković izabrana kao 30. pik na draftu  od strane San Antonija
Foto: FIBA

Priznanje

SRPKINJA U WNBA: Dragana Stanković izabrana kao 30. pik na draftu od strane San Antonija

Košarka -
Reprezentativka Srbije rođena je 18. januara 1995. godine, visoka je 195 centimetara i igra na poziciji centra, a trenutno brani boje mađarskog Šoprona

Srpska košarkaška reprezentativka Dragana Stanković izabrana je u noći između četvrtka na petak na draftu WNBA od strane San Antonio Starsa. Stankovićeva je izabrana u trećoj rundi drafta kao 30. pik.

Dragana Stanković rođena je 18. januara 1995. godine, visoka je 195 centimetara i igra na poziciji centra. Košarkašku karijeru počela je u Bijeljini, a potom igrala u Slobodi iz Novog Grada. Pre dve godine je bila MVP regionale MŽRK lige. Takođe, 2012. godine proglašena je za najbolju košarkašicu Republike Srpske.Iz Novog Grada je prešla u mađarski Šopron sa kojim je u sredu osvojila titulu prvaka Mađarske. Ove sezone na 25 utakmica imala je prosek od 16 minuta na parketu, 9.8 poena i 5.1 skokova, uz prosečan indeks 11.7.Dragana Stanković je standardna reprezentativka mlađih selekcija. U Vukovaru na Evropskom prvenstvu bila je junakinja u osvajanju bronzane medalje jer je uz zvuk sirene pogodila koš za pobedu protiv Holandije.Na draftu je kao 32. pik izabrana i košarkašica Celja Marina Gajić. Nju je birala ekipa Vašington Mistiksa.

Kurir sport / Košarka24.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track