JUBILEJ: Četiri decenije škole profesora Nikolića

Kamp slavi 40. rođendan

JUBILEJ: Četiri decenije škole profesora Nikolića

Košarka -
Košarkaški kamp AKK Aleksandar Nikolić ovog leta na terenima ispred vile Golija na Zlatiboru obeležava 40. sezonu rada, a u njemu su stasali najveći košarkaši koje je ova zemlja dala

Direktor Dušan Pavićević, koji je nastavio posao koji je uz pomoć košarkaških pregalaca poput Bratislava Ðorđevića pre četiri decenije započeo njegov otac Miki, kaže da je najponosniji na činjenicu da se, uprkos teškim vremenima, kamp održao.- Ove godine imamo četiri smene od po deset dana. Dok su na kampu, deca koja dolaze iz svih krajeva sveta, pa smo tako imali košarkaše i košarkašice iz Švedske, Izraela, Rusije, Francuske, Španije, Italije i celog regiona, imaju priliku da rade sa vrhunskim trenerima i stiču prijatelje - kaže Pavićević.

Svaki detalj je važan... Bora Džaković jedan je od glavnih trenera
Svaki detalj je važan... Bora Džaković jedan je od glavnih trenera

Do kraja boravka na Zlatiboru čitav program, koji je pre više od dve decenije sačinio profesor Aleksandar Nikolić, mora se sprovesti i objasniti.- Taj program je neka vrsta obavezne literature za sve, a posebno one koji rade sa decom. U njoj, ako pažljivo čitate, možete naučiti mnogo naizgled nebitnih sitnica, u kojima se krije tajna uspeha - kaže Borislav Džaković, jedan od glavnih trenera na kampu.

Za 40 godina koliko traje, košarkaški kamp AKK Aleksandar Nikolić je uspeo da se pozicionira kao jedan od najboljih ne samo kod nas već i u svetu.(N. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track