MIROTIĆU, ODLUČI SE ŠTA SI: Prekjuče bio Srbin, juče Crnogorac, a danas Španac!
Foto: Profimedia

Poremećaj identiteta

MIROTIĆU, ODLUČI SE ŠTA SI: Prekjuče bio Srbin, juče Crnogorac, a danas Španac!

Košarka -
Imao je želju da zaigra za Srbiju, zatim se hvalio da je ponosan što je Crnogorac, a danas peva "ja sam Španac"

Podgoričanin Nikola Mirotić osvojio je zlato sa košarkaškom reprezentacijom Španije, pa je na dočeku u Madridu ponosno pevao: "Ja sam Španac, Španac, Španac".

"Bilo je ovo divno iskustvo, još više se osećam Špancem zahvaljujući vama", rekao je Mirotić prilikom obraćanja navijačima.

Zanimljivo, pre samo godinu dana je ponosno izjavljivao da je Crnogorac i da svuda u svetu predstavlja svoju zemlju, a poznato je da je pre nekoliko godina malo falilo da zaigra za reprezentaciju Srbije.

"Crna Gora je moja domovina. Crnu Goru predstavljam u Španiji i van Španije. Svi znaju odakle sam. Iz Crne Gore sam. Srećan sam što sam Crnogorac i što na pravi način predstavljam zemlju", rekao je pre samo godinu dana Mirotić za jedan crnogorski portal.

Nakon incidenta na Evropskom prvenstvu (cepanja srpske zastave) Mirotić je izjavio da Srbiju doživljava kao svoju zemlju i da prema njoj gaji veliku ljubav.Podsetimo, poznati košarkaški radnik Miša Lakić je otkrio da je Mirotić želeo da igra za reprezentaciju Srbije, međutim, zbog nemara ljudi koji su tada bili u našem Savezu to se nije dogodilo.

http://www.youtube.com/watch?v=wdYQDvT1WgI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track