SRBI NAOŠTRENI: Iskoristićemo svaki minut u NBA
Foto: Profimedia

Bobi i Jokić spremni za start sezone

SRBI NAOŠTRENI: Iskoristićemo svaki minut u NBA

Košarka -
Sigurno ću biti spreman da iskoristim svaku šansu koja mi se ukaže - rekao je Jokić

BEOGRAD - Srpski kosarkasi Boban Marjanović i Nikola Jokić izjavili su danas da su spremni za NBA i da će uciniti sve da iskoriste svaku sansu koja im se ukaže u San Antoniju i Denveru. Marjanović i Jokić će uz Nemanju Bjelicu iz Minesote ove sezone debitovati u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

"Došao sam i familiju, svi su mi poželeli dobrodošlicu. Greg Popović je jedan od najboljih trenera na svetu, zadovoljstvo je raditi sa njim. Slušam pazljivo sve što mi priča, jer zelim da sve njegove savete primenim na terenu. Prezadovoljan sam svojim igrama u predsezoni, trudiću se da budem spreman i na minut ili dva kako bih pomogao timu", rekao je Marjanović.

On je dodao da se još nije u potpunosti navikao na NBA ligu.

"Potrebno je vreme, potpuno je drugačiji način košarke nego u Evropi. Posebna su promena defanzivne tri sekunde u reketu. Pomažu mi trener i saigrači da se naviknem na tu novinu", objasnio je Marjanović.

Sa druge strane, Jokić je priznao da su njegove pripreme za NBA poscele još prošle sezone igrajući ABA ligu i KLS u dresu Mega Leksa.

"Kada sam dosao u SAD hteli su samo da smršam i promenim način ishrane i treniranja. Oslabio sam 14 kg, zato sam i dobio sansu na nekim utakmicama u predsezoni. Ne znam koliko cu igrati, minutaža se zasluzuje na treninzima. Sigurno ću biti spreman da iskoristim svaku šansu koja mi se ukaže. Od mene su tražili da napredujem fizički, ali ja zelim i u igračkom smislu ", rekao je Jokić.

On je dodao da su ga igraci i trener odlicno prihvatili i da za sada ne prožživljava maltretiranja koja sleduju svakom rukiju. " Atmosfera u ekipi je sjajna, najviše se družim sa Nurkićem i Lovernjom. Ambicija mi je da ostanem u NBA, da se takmičim sa najboljim igračima na svetu i dostojno predstavljam Srbiju i grad Sombor", rekao je Jokić.

Prema njegovim rečima u Denveru mu je svaki dan isplaniran i posle napornih, ali zanimljivih treninga, jedva čeka da legne u krevet i odmori se. Džkić i Rakočević, koji su svojevremeno bili pomoćni trener i igrač u Minesoti, ocenili su da Jokić i Marjanović nisu mogli da izaberu bolje timove na početku NBA karijere.

"Marjanović je prošle sezone u dresu Crvene zvezde izabrao pravi tajming da se oproba u NBA. Da je birao, ne bi bolje izabrao", istakao je Džikić.

Rakočević je dodao da sve manje u SAD mogu da opstanu igrači bez odličnih fizikalija.

"Taktike je sve manje, igra se na snagu, manje na inteligenciju, mada ima trenera poput Popovića koji svoju igru zasnivaju na igračima iz Evrope", rekao je Rakočević.

On je istakao da mu je iskustvo u NBA mnogo pomoglo da napreduje u svakom pogledu, iako nije mnogo igrao.

"U Americi je svako za sebe, nema druženja sa cimerom kao u Evropi. Igrači dobijaju sobu u hotelu i džeparac za hranu. Moraš da budeš samostalan, igrači u takvim uslovima brzo sazru, očekujem da to bude slučaj i sa Jokićem", rekao je Rakočević.

Nova NBA sezona počinje u utorak kada su na programu utakmice Detroit - Atlanta, Klivlend - Čikago i Nju Orleans - Golden Stejt.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track