MINESOTA PRETI PEKOVIĆU: Predsednik Partizana može da izgubi 23,7 miliona dolara. Evo ZAŠTO
Foto: Nebojša Mandić

Narednih dana biće sve poznato

MINESOTA PRETI PEKOVIĆU: Predsednik Partizana može da izgubi 23,7 miliona dolara. Evo ZAŠTO

Košarka -

Predsednik KK Partizan i košarkaš NBA ligaša Minesote Timbervulvsa mogao bi da završi igračku karijeru, prenose američki mediji.

Peković (31) je trenutno u Beogradu, a oporavlja se od povrede. On nije igrao više od godinu dana, a ESPN navodi da će čelnici Minesote poslati zahtev NBA ligi za raskid ugovora.ESPN navodi da će zahtev biti poslat 31. januara kada je Peković odigrao poslednji meč za Minesotu. Predsednik Partizana je još u septembru prošle godine najavio da će da propusti ovu sezonu.

"On je ovde proveo dobar deo leta, jer je pokušao da se rehabilituje. Međutim, nije uspeo da se oporavi. U ovom trenutku malo je verovatno da će da zaigra za nas", rekao je trener Minesote Tom Tibodo.Peković ima ugovor sa Minesotom do 1. jula 2018. On bi do kraja ove sezone trebalo da zaradi 12,1 milion dolara, dok za sledeću sezonu ima zagarantovanu zaradu od 11,6 miliona dolara.U slučaju da NBA usvoji zahtev Minesote, Peković bi mogao da ostane bez 23,7 miliona dolara. Američki mediji navode da bi u slučaju verovatno došlo do sudskog spora između kluba i igrača.Peković je član Minesote od 2010. godine, a u NBA ligi je odigrao 271 meč uz prosek od 12,6 poena i 6,7 skokova po utakmici. On je predsednik Partizana od septembra 2015. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track