(KURIR TV) IMAJU KOŠARKAŠKI DNK: Ovo su srpska deca koja su pokorila Evropu
Foto: Printskrin / You Tube

IVER NE PADA DALEKO OD KLADE

(KURIR TV) IMAJU KOŠARKAŠKI DNK: Ovo su srpska deca koja su pokorila Evropu

Košarka -

Srbija je zemlja košarke! Tako će biti i ubuduće! Srpska deca su vladari Evrope!

Naša juniorska reprezentacija postala je šampion "starog kontinenta" trijumfom nad Španijom u finalu EP u Slovačkoj - 74:62.

Prevođeni selektorom Vladom Jovanovićem, do zlata su Srbiju odveli: Nikola Mišković, Balša Koprivica, Stefan Momirov, Aleksa Uskoković, Vuk Vulikić, Filip Petrušev, Andrija Marjanović, Tadija Tadić, Danilo Petrović, Marko Pecarski, Marko Šarenac i Aleksa Matić.

Posebno je zanimljivo da su udarne igle ovog tima sinovi nekada poznatih košarkaša.

Nikola Mišković proglašen je za najkorisnijeg igrača šampionata. Njegov tata Dejan je sada ponosan, jer ga je sin već nadmašio. Mišković senior je svojevremeno nosio dresove Spartaka i Crvene zvezde, dok je Nikola igrač Mege.

Marko Pecarski je naslednik nekadašnjeg centra Partizana Miroslava. I Marko je, poput oca, gospodar rekera, ali sa boljim šutem. Član je Bajerna, što znači da je pod nadzorom Aleksandra Đorđevića, trenera tog kluba i naše "A" reprezentacije.

I Balša Koprivica je sin nekadašnjeg Partizanovog asa - Slaviše. Tata je bio prvak Evrope sa crno-belima, a sin sa reprezentacijom. Balša se školuje u Americi, gde je od 2011. godine i gde ga već prate NBA klubovi.

Stefan Momirov takođe ima košarku u DNK, ali ga nije nasledio od oca, već od majke - Snežane, nekadašnje reprezentativke Jugoslavije i višestruke državne prvakinje.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track