DRUŽIO SAM SE SA PEROM I MESINOM: Saša Obradović o utiscima po povratku iz Amerike
Foto: Beta

BIO NA USAVRŠAVANJU

DRUŽIO SAM SE SA PEROM I MESINOM: Saša Obradović o utiscima po povratku iz Amerike

Košarka -

Srpski košarkaški stručnjak Saša Obradović nakon odlične sezone sa svojom Lokomotivom sa kojom je osvojio Kup Rusije, bio je na usavršavanju u SAD.

Preko bare je naš trofejni trener najviše boravio sa Petrom Božićem, koji je ove godine kao trener u stručnom štabu Ostin Sparsa osvojio titulu NBA G Razvojne lige.

- Utisci su kao i uvek pozitivni. Meni je najvažnije da sam bio na mestu gde se dešavaju košarkaške stvari, da mogu da vidim i čujem nešto novo. Bio sam sa San Antonio Sparsima u Juti i u Las Vegasu. Ovo mi je bilo drugo leto, pošto sam prošle godine bio sa Bruklin Netsima. San Antonio je prava porodica, imali smo nekoliko lepih okupljanja. Video sam se sa Etoreom Mesinom. Sa Perom Božićem sam provodio najviše vremena. On je prošle sezone bio u razvojnom timu San Antonija i lepo se uklopio. Dobro smo se družili, pričali o košarci, što je meni najvažnije - kaže Obradović.

On je rekao i da je kompletiran tim Lokomotive za narednu sezonu.

- Sastavili smo dobar tim, koji tek treba da se uigra. Sada sledi teži deo, jer je potrebno vreme da se izgradi timska hemija, kao i igra. I ove sezone ćemo igrati jaka takmičenja - istakao je Obradović koji je izabran za trenera godine u Evrokupu.

Ostaje u Rusiji Bez priprema u Beogradu Lokomotiva i Obradović uoči prošle sezone pripremali su se u Beogradu, ali ove godine moraće da zaobiđu srpsku prestonicu. - Za razliku od prošle godine, ovog puta pripreme nećemo obaviti u Beogradu. To je bila osnovna ideja, međutim zbog igrača koji imaju obavezu prema reprezentaciji smo promenili odluku. Da ne bi zbog puta gubili dane, odlučili smo da ostanemo u Krasnodaru, gde ćemo imati sve igrače na okupu do 2. septembra, a reprezentativci će nam se kasnije priključiti u Antaliji gde igramo turnir - rekao je Obradović.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track