Kadetkinje Srbije poražene od favorizovane Španije
Foto: Kss.rs

sledi osmina finala

Kadetkinje Srbije poražene od favorizovane Španije

Košarka -

Ženska kadetska reprezentacija Srbije, košarkašice rođene 2002. godine i mlađe, završila je grupnu fazu Evropskog prvenstva koje se održava u Kaunasu (Litvanija) porazom od selekcije Španije.

Izabranice selektora Nenada Markovića su u trećem kolu grupe “B” više od 25 minuta pružale žestok otpor jednom od glavnih kandidata za zlatnu medalju na ovom šampionatu. Ipak, kad je ponestalo snage i došlo do pada koncentracije u odbrani, Špankinje su u drugom delu meča serijom preciznih šuteva trasirale sebi put prema ubedljivoj pobedi: Srbija – Španija 47:78 (15:17, 16:19, 10:19, 6:23).

Protivnik reprezentacije Srbije u 1/8 finala neće biti poznat do završetka svih mečeva u grupama “A” i “B”, ipak najrealnije je ta do bude pobednik meča Francuska-Turska.

Protiv favorizovanog rivala naš mladi tim je počeo više nego dobro. Rasterećenom, ali motivisanom i borbenom igrom poveo je u petom minutu sa 8:4. Trojkom Sare Opačić, Srbija je bila u prednosti 13:9 u osmom minutu, ali je finiš prve četvrtine pripao selekciji Španije koja je ovaj deo igre rešila u svoju korist sa 17:15. U nastavku susreta vodila se izjednačena borba. Špankinje su konstantno imale minimalno vođstvo, ali su se srpske kadetkinje sjajno držale i na kraju prvog poluvremena zaostajale pet poena poena – 32:29.

Odolevao je naš mladi tim do sredine treće deonice i rezultata 38:33. Selekcija Španije u kratkom intervalu pogađa tri trojke, dolazi do nekoliko lakih poena i serijom 13:0 pravi odlučujuću prednostna ovom meču – 51:33. Poslednja deonica (23:6) je u postpunosti pripala Špankinjama. Rival je diktirao tempo, bez problema dolazio do realizacije, dok je naš tim posustao u fazi odbrane, a veoma teško pronalazio rešenja u napadu što se moralo odraziti na konačni rezultat – 78:47.

SRBIJA U16: Jovanović 6, Opačić 9, Matić, Popović, Zarić 2, Radojčin 5, Vučković 4, Boričić, Mladenović 4, Davinić 4, Mitrović 7, Samardžić 6.

ŠPANIJA U16: Dembele 4, Lamana 9, Rueda, De Santjago, G. Sančez 15, Mato de Prada 2, Okafor 9, Morales 15, A. Sančez 3, Fraile, Garsija 17, Suarez 4.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track