KAO DA IGRAMO EVROLIGU: Evo šta kažu Tomić i Lazić o Zvezdinoj grupi u TOP 16 Evrokupa
Foto: Starsport

Reakcija

KAO DA IGRAMO EVROLIGU: Evo šta kažu Tomić i Lazić o Zvezdinoj grupi u TOP 16 Evrokupa

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde vratili su se u Beograd posle pobede nad Galatasarajem (100:84) na kraju Evrokušpa, a trener Milan Tomić je istakao da je okrenut meču protiv Cibone u Zagrebu u ABA ligi.

- Očekuje nas meč protiv ekipe Cibone, koja je u dobroj formi, pobedili su Budućnost prošle nedelje i ovoj utakmici moramo da priđemo sa maksimalnim oprezom prema kvalitetnom rivalu. U pitanju je čvrsta, homogena ekipa, u kojoj se nalazi nekoliko vrlo iskusnih igrača, koji znaju da preuzimaju odgovornost kada je potrebno.

- Zato kao što uvek kažem, moramo da odigramo agresivno, da primenimo plan koji smo napravili u svlačionici i u pripremi utakmice, jer želimo da dođemo do još jedne pobede. Imamo i problema sa sitnim povredama nekolicine igrača, pa ću o konačnom sastavu koji će igrati u Zagrebu odlučiti neposredno pred utakmicu - rekao je trener crveno-belih koji se osvrnuo i na takmičenje u Evrokupu i naredne rivale u grupi G u okviru TOP 16 faze ovog takmičenja.

- Nalazimo se u grupi koja je praktično Evroligaška. Ne samo zbog imena, već i zbog činjenice da su svi kao i Crvena zvezda u bliskoj prošlosti igrali Evroligu, klubovi sa tradicijom, i koji su dobro odigrali prvu fazu takmičenja. Odlične ekipe, i ono što je sigurno da nas očekuje 6 jakih utakmica u drugoj fazi. Međutim, ovo je izazov za ekipu Crvene zvezde. Atraktivna grupa, kvalitetni protivnici, i drago mi je što će publika u Beogradu, naši navijači videti jake, dobre takmičarske utakmice u dvorani "Aleksandar Nikolić" - rekao je trener crveno-belih.

Kapiten Zvezde Branko Lazić osvrnuo se na predstojeći duel sa Cibonom i grupu u TOP 16 fazi Evrokupa.

foto: ABA Liga

- Meč sa Cibonom nam dolazi posle gostovanja u Turskoj, gde smo završili još jedan cilj koji smo imali za ovaj deo sezone, a to je plasman u TOP 16 fazu Evrokupa. Cibona je u dobrom trenutku, posebno nakon dve vezane pobede nad Krkom u Novom Mestu i ekipom Budućnosti u Zagrebu.

- Imaju iskusnog trenera, nekoliko mladih igrača, ali posebno onih iskusnijih koji su nosili ekipu protiv Budućnosti prošlog vikenda. Ljubičić, Markota, Rozić, sve su to igrači koji odlično poznaju ABA ligu. Imaju dakle i puno iskustva, a ove godine predvode ekipu koja ima svoje ambicije. Imamo i mi naše ambicije, prvi deo sezone u regionanom takmičenju smo odradili bez greške, i želimo tako i da nastavimo - izjavio Lazić, koji smatra da je Zvezdina grupa najteža u TOP 16 Evrokupa.

- Teška, ali atraktivna grupa Evrokupa. Usudio bih se da kažem najjača u drugoj fazi, sa ekipama koje su ne tako davno igrale Evroligu. Krećemo protiv Limoža već drugog dana Nove godine, 6 kola ćemo odigrati u samo 35 dana, dakle, biće intenzivno, naporno, očekuju nas jake utakmice, ali uz pomoć naših navijača verujem da možemo da ostvarimo cilj. Valensija u svojoj, i Unikaha u svojoj grupi prve faze su odigrali skoro bez greške, ali nova grupa je nova priča. Kada dođe vreme, prvo ćemo se dobro pripremiti za Limož, zato idemo korak po korak - rekao je kapiten crveno-belih.

Ekipa Crvene zvezde putuje u Zagreb autobusom u petak u ranim jutarnjim časovima, a vraća se odmah po završetku meča, nakon koga će imati sedam dana da se pripremi za poslednji meč u kalendarskoj 2018.godini protiv ekipe Budućnosti 30.decembra u dvorani „Aleksandar Nikolić".

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track