u elementu

ŠOU ANDREE TRINKIJERIJA PRED RITAS: Ako ne znaš da plivaš, skoči u vodu i plivaj (KURIR TV)

Košarka -

Trener Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da će utakmica protiv Ritasa biti velika za njegove košarkaše, ali da se njegovo mišljenje o njima neće promeniti bez obzira na ishod, uz reči da pritisak ne postoji.

"Tražiću da igraju mušku, tvrdu, čvrstu košarku, da bude još lakše našim navijačima da imamo ogromnu podršku. Ovo je za nas velika utakmica jer smo sa radom sve bolji i bolji, i imaćemo 'big najt'", rekao je Trinkijeri novinarima u Beogradu.

Partizan će u sredu dočekati Lijetuvos ritas u petom kolu Top16 faze Evrokupa.

"Pričamo o utakmici koja možda može da nam da plasman među osam u Evrokupu. Došao sam u Beograd 1. novembra, u Italiji je to Dan mrtvih. Da sam nekoga tada pitao hoćemo li igrati za Top8, svi bi se smejali. Ja se sada smejem, jer ne igramo za Top8, već da naučimo nešto. Ako ne znaš da plivaš, skoči u vodu i plivaj. Ovo su takve utakmice. Ovo je velika, velika, velika šansa da se igra ozbiljna košarka. Ne znam da li ćemo uspeti, ali se moje mišljenje o igračima neće promeniti, biće isto. Utakmica ništa neće odlučiti. Imali smo sreće, nešto smo dobro napravili i ova utakmica može dobro da donese, ali ne meni, nego navijačima", kazao je Trinkijeri.

U Pionir večeras u 20.00 stiže litvanski Ritas, a Partizanu „igra“ samo pobeda. Kvota na čistog keca je 1,35, a na pobedu crno-belih s više od 6,5 poena razlike 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Partizan - Ritas.

Istakao je da pritisak ne postoji.

"Polako, čvrsto. Pritisak? Imamo pritisak da preživimo na treningu, ništa drugo. Moj trening je teži nego utakmica. To je pritisak", dodao je.

Pohvalno je govorio o Ritasu

"Znamo koliko je to dobra ekipa. Litvanija i Srbija, košarkaške zemlje. Oni su drugi u svojoj državi, ozbiljan protivnik. Oni imaju veliki ponos, igraće tvrdo, a mi moramo još tvrđe", kazao je Trinkijeri.

Italijanski trener je naveo da je Partizan u porazu od litvanske ekipe u prvoj utakmici igrao dobro.

"Veoma dobro smo igrali. Nismo pogađali šuteve koje smo mogli u poslednja dva minuta. Očekujem sada drugačiju utakmicu. Druga runda Evrokupa, igra se šest utakmica, a izgleda kao da se igra šest meseci. Potpuno smo drugačija ekipa posle nedelju dana", rekao je Trinkijeri.

Nije želeo da da poruku navijačima Partizana.

"Ne volim, nisam fudbaler, ne dajem poruke. Ja sam samo ponosan trener ovog kluba, ove institucije. Svakim danom sve više ponosan. Oni znaju koliko su bitni, mi znamo, svi znamo", rekao je Trinkijeri.

Utakmica će se igrati u sredu od 20.00 u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

Kurir sport / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track