TOMIĆ POSLE DINAMIKA: Ovo je Kup, ako prođemo finale će biti najlakša utakmica
Foto: Starsport©

Reakcija

TOMIĆ POSLE DINAMIKA: Ovo je Kup, ako prođemo finale će biti najlakša utakmica

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde teškom mukom su savladali Dinamik (75:70) i plasirali se u polufinale Kupa Radivoja Koraća.

Trener Crvene zvezde posle meča nije komentarisao činjenicu da je tim koji sa klupe predvodi većim delom meča bio u zaostatku (i 13 poena).

- Ovo je Kup, teško, nepredvidivo. Rekao sam to i igračima. Vidite da je i Milano ispao u Italiji. Ponavljam od starta, da će finale, ako prođemo biti najlakša utakmica. Jer, tu nema ptitiska, borba je za trofej", rekao je Tomić.

On je zatim upitan da li će pred polufinale analizirati Megu ili loše strane igre Zvezde.

- Ma kakva Mega, idemo da se bavimo našom igrom, rekao je Tomić.

Marko Kešelj je odbacio mogućnost da je Zvezda potcenila Dinamik.

– Kao što svi znate, prva utakmica na Kupu je veoma nezgodna, a protivnik je bio veoma raspoložen i raspucan. Nama je trebalo mnogo vremena da pronađemo ritam u odbrani. Srećom uspeli smo u četvrtoj deonici i uspeli da preokrenemo utakmicu. Ne bih rekao da smo potcenili protivnika, ali nismo pokazali najbolje lice u 30 minuta. Uticalo je možda i što smo promašili otvorene šuteve na početku pa je možda to uticalo na igru u napadu. Ipak, pre svega greška je bila u manjku energije u odbrani, izjavio je Kešelj.

Trener Dinamika Vladimir Đokić istakao je da je tim sa beogradskog Dorćola bio blizu iznenađenja

– Teško je u ovom trenutku. Bili smo veoma blizu. Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobedi. Jedna lopta, jedan napad, su odlučili. Ponosan sam na moje igrače. Potajno smo želeli pobedu, da dobijemo najbolju ekipu u regionalnom takmičenju. Ostaje žal!

I pored svega, Đokić je svesta razlike u kvalitetu dva tima.

– Zvezda je daleko kvalitenija od od nas. Možda su nas potcenili, možda su mislili da će biti lakše. Mi smo pokazali dobar rad, talenat i mladost koju ovaj tim ima i ponosan sam na to. Zvezdi želim sve najbolje. Mi se okrećemo našim takmičenjima, ako budemo imali motiv i ovakav pristup u KLS i ABA2 liga, biće dobro.

foto: Starsport©

Trener Dinamika je još jednom ponovio.

– Bili smo jako dobri. Hvala publici i svima, ostaje žal, ali sam ponosan kako smo igrali.

Na pitanje da li je odnos slobodnih bacanja (23 Zvezda, 4 Dinamik) imao uticaj na rezultat, Đokić je iskreno priznao.

– Ne znam ni koliko je bilo. Zvezda ima više igrače, ideja je bila da igramo rol i da visoki šutiraju spolja. To nam je u jednom trenutku donelo prednost. Ne znam da li je bilo ili ne toliko penala, ali verovatno smo bili malo „grublji“.

Vuk Vulikić, plejmejker Dinamika, čestitao je Zvezdi na pobedi i dodao:

– Morao bih da čestitam i mojim igračima, odigrali smo odlično, iznad svih očekivanja i možemo da budemo zadovoljni. Ostaje žal. Imali smo ogromnu priliku da napravimo veliku stvar i nismo je iskoristili. Sada se vraćamo u našu realnost, da u KLS potvrdimo primat, a da u ABA 2 ligi izborimo plasman na fajnal-for – rekao je Vulikić.

U polufinalu Kupa radivoja Koraća u Nišu u subotu se sastaju: Partizan - FMP i Mega - Crvena zvezda, a pobednici će se za trofej boriti u nedelju od 17 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track