OVO JAKO BOLI GROBARE: Nepravda! Zašto je Zenit u Evroligi? Partizan je za Ruse VELIKAN (VIDEO)
Foto: Starsport©

O ČEMU SE OVDE RADI?

OVO JAKO BOLI GROBARE: Nepravda! Zašto je Zenit u Evroligi? Partizan je za Ruse VELIKAN (VIDEO)

Košarka -

Partizan je ponovo ostao bez specijalne pozivnice za učešće u Evroligi, ali ovaj put to više boli crno-bele i njihove navijače, jer je dodeljena Zenitu.

Šta to ima Zenit što nema Partizan, pa je zaslužio članstvo u evropskoj eliti?

Odgovor je jednostavan: Nema ništa!

Košarkaški klub Zenit postoji svega 16 godina. Za to vreme nije osvojio nijedan trofej vredan pomena. Dakle, što se istorije tiče, klub iz Sant Petersburga je "nula".

Ni u minuloj sezoni se nije proslavio. U Evrokupu je stigao do TOP 16 faze, baš kao i Partizan, a u VTB ligi je glatko ispao u polufinalu plej-ofa (0:3), istina od šampiona Evrope, ekipe CSKA.

Ako ništa drugo, tim Andree Trinkijerija je osvojio Kup Radivoja Koraća. Čak i ako se taj trofej ne smatra prestižnim (a trebalo bi), istorija crno-belih je blistava. Da ne navodimo domaće uspehe, dovoljno je reći da je Partizan nekadašnji šampion Evrope (1992) i trostruki osvajač (evropskog) Kupa Koraća (1978, 1979, 1989). Pritom, još dva puta je igrao na Fajnal goru Evrolige. Jednom rečju, velikan. Sve ono što Zenit nije.

Na kraju, ali ne i najmanje važno - navijači. Izlišno je porediti "grobare" ne samo sa navijačima Zenita, što je neuporedivo, nego i sa pristalicama drugih učesnika Evrolige. Dakle, i u tom segmentu je beogradski klub daleko ispred.

Dodajmo da su se Partizan i Zenit sreli u Evrokupu prošle sezone i oba rivala su zabeležili pobede na domaćem terenu.

Kad se podvuče crta, nameće se pitanje: Zašto je Zenit dobio specijalnu pozivnicu pre Partizana?

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Starsport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track