SREBRO I DVA IGRAČA U PRVOJ PETORCI: Košarkaši u kolicima izborili ulazak u B diviziju
Foto: Savez košarkaša u kolicima Srbije

veliki uspeh

SREBRO I DVA IGRAČA U PRVOJ PETORCI: Košarkaši u kolicima izborili ulazak u B diviziju

Košarka -

Reprezetnacija košarkaša u kolicima Srbije ostvarila cilj zacrtan pred odlazak na Evropsko prvenstvo C divizije, u Sofiji

Plasirala se u finale, samim tim izborila pravo da se dogodine bori u “višem” rangu – B diviziji.

Nikada Srbija na dosadašnjim prvenstvima nije odigrala ovakve četiri utakmice. Oba puta poražena je od prvaka C divizije Grčke što govori koliko je grupa Srbije bila jaka. U samom finalu postojala je velika želja da se stigne do sna koji su imali svi igrači pre više od mesec dana kada su započele pripreme. Ne treba zaboraviti da je Srbija dan pre finalne utakmice po programu odigrala čak dve utakmice, od kojih je prva bila u ranim jutarnjim časovima.

Savladana je Irska rezultatom 53:30 da bi 6 sati kasnije Srbija uspela da se domogne i finala savladavši Češku rezultatom 65:57. Tom pobedom ostvaren je i sam cilj dolaska na prvenstvo, plasman u B diviziju.

Ekipa Grčke, zasluženo je slavila rezultatom 54:44. Započelo je slavlje Grka ali su i igrači Srbije posle par minuta započeli svoje slavlje koje je trajalo do duboko u noć.

Kuriozitet prvenstva je da su čak dva srpska reprezentativca članovi najbolje petorke. To su Boban Stanković i Elvis Fakić, debitant u dresu Srbije. Ostala tri igrača su bili igrači Češke, Portugala i Irske, niti jedan igrač šampiona C divizije. To je dovoljan pokazatelj kakav utisak su ostavili igrači Srbije i dodatni razlog za slavlje, ponos i zadovoljstvo jer Srbija nikada nije imala dva člana najbolje petorke.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track