NIKOLA, SRBINE! Mirotić pomaže sedmočlanoj porodici iz okoline Sjenice! BRAVO, LJUDINO! (FOTO)
Foto: Profimedia, AP

SJAJNO!

NIKOLA, SRBINE! Mirotić pomaže sedmočlanoj porodici iz okoline Sjenice! BRAVO, LJUDINO! (FOTO)

Košarka -

Posle letošnjeg preseljenja iz NBA lige u Barselonu, Nikola Mirotić nastavlja sa velikim akcijama dobročinstva, nakon što je sredinom ove godine obezbedio dom za porodicu Varga iz Vukovara.

Zajedno sa svojom porodicom, Nikola je krajem septembra ponovo donirao 30.000 evra Humanitarnoj organizaciji Srbi za Srbe, ovaj put za potrebe izgradnje kuće sedmočlane porodice Kojović sa petoro dece iz sela Trešnjevica u opštini Sjenica

foto: Privatna Arhiva

Sedmočlano domaćinstvo čine roditelji Negosav i Suzana i njihovo petoro dece - Nemanja (11), Viktorija (9), Teodora (7), Viktor (6) i najmlađi Vladimir (4). Kojovići žive u kući, koju su dobili na korišćenje od šumarskog preduzeća, u kojem je Negosav zaposlen i radi kao šumar. Pored Negosavove plate, kao dodatni izvor prihoda, porodica ostvaruje pravo na dečiji dodatak za četvoro dece. Trenutno koriste dve sobe i imaju ukupno četiri kreveta na kojima svi spavaju.

foto: Privatna Arhiva

Zahvaljujući višegodišnjoj saradnji Humanitarne organizacije Srbi za Srbe i Nikole Mirotića, porodica Kojović sa svojih petoro dece će do kraja 2019. godine dobiti svoj novoizgrađeni i opremljen dom sa osnovnim kućnim nameštajem i belom tehnikom kako bi mali Kojovići imali pristojne uslove za dalje odrastanje.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track