SAOPŠTENJE KK CRVENA ZVEZDA PODIGLO VELIKU BURU U SRBIJI: Evo do kada zaista traje mandat Predragu Daniloviću!
Foto: Kurir/S.S.

OTKRIVAMO

SAOPŠTENJE KK CRVENA ZVEZDA PODIGLO VELIKU BURU U SRBIJI: Evo do kada zaista traje mandat Predragu Daniloviću!

Košarka -

Veliku prašinu u srpskoj javnosti podiglo je današanje saopštenje KK Crvena zvezda kojom je ovaj klub javno prozvao KSS i njenog predsednika Predraga Danilovića.

Najveća bura u javnosti podigla se po pitanju mandata Predraga Danilovića na mestu predsednika ovog Saveza.

Naime, u jednom delu crveno-beli konstatuju sledeće:

- Naime, sadašnji predsednik KSS-a izabran je sa mandatom do 21.02.2019. godine, kada je trebalo da istekne mandat Draganu Đilasu, prethodnom predsedniku KSS , koji je izabran 21.02.2015. godine. Opšte je poznato da je Dragan Đilas podneo ostavku i da je 15.12.2016. godine izabran sadašnji predsednik KSS-a ali ne na izbornoj Skupštini, i to do kraja mandata Dragana Đilasa, a to je 21.02.2019. godine - deo je saopštenja.

Ipak, ispostavlja se da ovo nije baš najtačnije. Naime, na izbornoji skupštini Predrag Danilović je 15. decembra 2016. legitimno izabran za predsednika srpske kuće košarke. U članu 90. zakonika KSS piše da njegov mandat važi od tog momenta sledeće četiri godine. Što znači da njegov mandat ističe tek za godinu dana.

foto: Printscreen

Za sredu je zakazana skupština KSS-a na kome će verovatno biti odgovoreno na mnoge "nepoznate" koje su u saopštenju naveli crveno-beli.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track