CEO LIMOŽ SKANDIRAO VUJOŠEVIĆU! Dule za Kurir: Hvala im!
Foto: Ana Paunković, Printscreen Instagram/Limoges, Printscreen/Partizan TV

Časovi ljubavi! Dirljiv gest navijača dva kluba!

CEO LIMOŽ SKANDIRAO VUJOŠEVIĆU! Dule za Kurir: Hvala im!

Košarka -

Simpatizeri Limoža uzvikivali ime i prezime bivšeg trenera, Grobari se nadovezali aplauzom. Vujošević: Bio bih neiskren kad bih rekao da mi ne prija, ali ja sam čovek svestan zaludnosti veličine

Duško Vujošević! Duško Vujošević! - skadirali su navijači Limoža nakon što je Partizan preksinoć izvojevao pobedu u Francuskoj, a priključili su im se i Grobari, pa je fešta bila potpuna.

Vujoševića fanovi zelenih očigledno nisu zaboravili, iako je kratko boravio u Limožu i nije ostavio trag koji se očekivao.

- Bio bih neiskren kad bih rekao da mi ne prija. Takođe, drago mi je kad se navijači u nečemu slože, mada sam čovek koji je svestan zaludnosti veličine. Žao mi je što se duže nisam zadržao u Limožu, njihova koncepcija tada nije bila stvaranje tima, već kupovina igrača - kaže za Kurir Duško Vujošević, koga smo pronašli u Klužu, gde vodi tamošnji klub.

- Da vam ne pričam za Partizan, uvek mi je drago kad čujem da je moj bivši klub pobedio, a slaviti na gostovanju u evropskom takmičenju je izuzetno teško, tako da je trijumf nad Limožom velika stvar. Ono što u ovom trenutku ne bi bilo dobro je euforija, koja Partizanu nije potrebna - dodao je on.

O činjenici da je Partizan, uz Barselonu, jedini neporaženi tim u dva najjača evropska takmičenja kaže:

- Velika je razlika između Evrolige i Evrokupa, mada je skor Partizana zaista sjajan. Smatram da će put do Evrolige biti lakši kroz Evrokup nego kroz ABA ligu. Mada, u Evrokupu će u završnoj fazi biti prilično teško.

Vujošević predvodi trenutno prvoplasirani Kluž.

- Često s mnogo negativnosti gledamo na rumunsku košarku, a moram da kažem da je ovaj sport ovde na dobrom nivou. U ekipi je dozvoljeno imati šest stranaca, uglavnom su to Amerikanci, koji nisu na nivou Evrolige ili Evrokupa, ali su nezgodni. Mi imamo drugačiju koncepciju, svojevrsna stara škola s klasičnim centrom. Tim voli da trenira i zasad nam ide dobro - poručio je Vujošević.

Crno-beli čista desetka

PARTIZAN I BARSA JEDINI BEZ PORAZA

Partizan i Barselona najbolji su u Evropi! Zvuči kao u neka ranija vremena, ali je činjenica da su oba kluba trenutno jedina neporažena u dva najjača takmičenja - Evroligi i Evrokupu. Crno-beli i blaugrana imaju identičan skor 5-0, dakle, ukupno su sakupili deset trijumfa bez poraza. Takođe je interesantno da Partizan ima perfektan skor u Evropi, dok je ostatak timova iz ABA lige katastrofalan sa učinkom 1-17! U Evroligi Crvena zvezda ima 1-4, u Evrokupu Cedevita Olimpija 0-5, Budućnost 0-5, a Mornar u FIBA Ligi šampiona 0-3.

foto: eurocupbasketball.com

O zdravlju

DIJALIZA I KOŠARKA PODJEDNAKO POMAŽU

Vujošević, poznato je, ima dijabetes, s kijom de bori već dosta dugo. Pitamo ga i za zdravlje.

- Solidno je. Dijaliza i košarka pomažu - rekao je uz osmeh.

Kurir / Predrag Gajić

Foto: Ana Paunković, Printscreen/Partizan TV, Instagram Limoges

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track