ISPLIVALA SLIKA NBA ŠAMPIONA SA SVADBE MILIČIĆA! Gasol sa čuturom punom RAKIJE ludovao na tradicionalnom srpskom veselju
Foto: Printscreen, AP

spektakularno

ISPLIVALA SLIKA NBA ŠAMPIONA SA SVADBE MILIČIĆA! Gasol sa čuturom punom RAKIJE ludovao na tradicionalnom srpskom veselju

Košarka -

Na društvenim mrežama, pravo niotkuda, osvanula je slika NBA zvezde Marka Gasola, od pre 11 godina, sa svadbe bivšeg srpskog košarkaša Darka Miličića.

Miličić je te davne 2009. godine stao na ludi kamen sa fitnes instruktorkom Zoranom Markeš sa kojom je i danas u braku. Tom slavlju priisustvovao je veliki broj poznatih ličnosti iz sveta sporta među kojima je bio i sadašnji igrač Toronta i aktuelni šampion NBA lige.

Mlađi od braće Gasol je tada isprobao sve ono najbolje što Srbija može da ponudi, ipak najviše mu se svidela rakija, pa je tako i nastala čuvena slika sa čututom ili u narodu poznatom kao buklija.

Pored njega na svadbi bila je prisutna i manekenka svetskog glasa Adrijana Lima koja je tada bila pred brakom sa Markom Jarićem, a proslavi su prisustvovali i Nenad Krstić, Nemanja Aleksandrov, Mile Ilić, Duda Ivković, Željko Rebrača...

Gasol je odrastao u Barseloni iz koje se sa porodicom 2001. preselio u Memfis, Tenesi. Njegov stariji brat Pau je te godine draftovan i potpisao je ugovor sa Memfis Grizlijima. Mark je u Memfisu igrao za svoju školsku ekipu, za koju je prosečno postizao 26 poena, 13 skokova i 6 blokada po utakmici.

Nakon toga se vratio u Španiju gde je prvo dve sezone nastupao za Barselonu, a zatim je dve sezone proveo i u Đironi. U svojoj poslednjoj sezoni u dresu Đirone, bio je najkorisniji igrač lige. Na NBA draftu 2007. izabran je od strane Los Anđeles Lejkersa kao 48. pik druge runde drafta. Pravo na njega su Lejkersi odmah prosledili Memfisu, kao deo trejda u kojem je Pau Gasol prešao iz Grizlija u Lejkerse.

foto: EPA / Tolga Bozoglu

Mark Gasol je sa Memfisom potpisao ugovor 23. juna 2008. Svoju prvu sezonu u NBA ligi je počeo odlično. Na prvih deset uzastopnih utakmica je beležio 10 i više poena. Oborio je te sezone rekord lige kao ruki sa najboljim procentom šuta iz igre od 53%. Prethodno je taj rekord držao Pau Gasol koji je u svojoj prvoj sezoni u NBA šutirao 51,8% iz igre.

Sa reprezentacijom Španije je osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu 2006. u Japanu, kao i srebrnu na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu. Na dva Evropska prvenstva je osvajao medalje i to srebrnu 2007. u Španiji i zlatnu 2009. u Poljskoj.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja