AMERIKANAC POLUDEO ZBOG SRBINA: Ovo je totalna sprdačina! Jokiću sude kao da je početnik, a ne MVP lige! (VIDEO)
Foto: Profimedia

besan

AMERIKANAC POLUDEO ZBOG SRBINA: Ovo je totalna sprdačina! Jokiću sude kao da je početnik, a ne MVP lige! (VIDEO)

Košarka -

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić ima sraman tretman kod američkih sudija.

Somborac dominira u najjačoj košarkaškoj ligi ove sezone, ubedljivo je najbolji igrač Denver Nagetsa i glavni je favorit za MVP NBA lige.

Međutim, jasno je kao dan da sudije u ligi ne poštuju Srbina.

Verovali ili ne, Nikola je ove sezone odigrao čak pet mečeva na kojima nije dobio slobodno bacanje, što je praktično neverovatno jer igra na poziciji centra i najefikasniji je igrač Nagetsa.

Jokić je najveća enigma za odbrane protivnika i njegovi čuvari često koriste prekomernu silu kako bi ga zaustavili, međutim, često se dešava da sudije ne sviraju ličnu ni nakon brutalno oštrih faulova nad Srbinom. Nikola je tako na utakmici protiv Orlanda izgubio živce i krenuo da se obračuna sa američkim arbitrom.

Sraman kriterijum suđenja, koji se ponavlja iz meča u meč, prokomentarisao je i ugledni novinar "Denver sportsa" Harison Vind.

"Nikola Jokić dobija suđenje kao da je početnik u ligi, a ne trostruki Ol-star igrač i trenutni MVP koji igra jednu od ofanzivno najboljih sezona u NBA istoriji. Jokić ne sme da dozvoli da to utiče na njega kao u ovih nekoliko poslednjih mečeva, ali ovo je potpuna sprdačina", poručio je šokirani Amerikanac.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track