Najnovije vesti

ŠEK POGLEDAJ MALO BOLJE: O Nil iznervirao sve izjavom o Jokiću: Džoker nije moj MVP VIDEO
Foto: Profimedia

DA LI JE REALNO DA OVO KAŽE

ŠEK POGLEDAJ MALO BOLJE: O Nil iznervirao sve izjavom o Jokiću: Džoker nije moj MVP VIDEO

Košarka

Legendarni košarkaš Šekil O'Nil, smatra da srpski košarkaš Nikola Jokić nije najkorisniji igrač lige i da MVP nagrada treba da pripadne Džoelu Embidu.

"Ja bih (MVP nagradu) dao Džoelu Embidu sada", počeo je O'Nil.

"Zbog...?", upitale su ga kolege u studiju, a on odgovorio:

"Zbog toga što ovu igru igra onako kako ona treba da se igra! On vodi (svoj tim), on skače, igra u reketu, uživa na terenu, daje više poena po meču od Džokera (Jokića) i ... malo je bolji. Ne mnogo bolji, ali bolji. Embid mi je za desetku, a Jokić za 9,9762541. Vrlo su blizu. Ali, ako me pitate za mišljenje, ja sam za Džoela Embida. Što se Džokera tiče, blizu je. Veoma blizu. To vam je kao one godine kada je Dejvid Robinson dobio MVP nagradu ispred Hakima Olajdžuvona. Nije to bilo kao da je Robinson mnogo bolji, Hakim je čak možda bio za nijansu bolji, ili tu negde, u istoj ravni. Slično je to i sa ovom dvojicom sada", rekao je O'Nil.

Mnogi američki novinari su reagovali na ovu tvrdnju legendarnog centra, a prenećemo vam mišljenje Džona Šumana, jednog od iskusnijih autora sa zvaničnog sajta najjače lige na svetu.

"Ne bih da ja sudim o Jokiću i Embidu sada, ali ova Šekova tvrdnja o tome da 'Džoel igra unutra (u reketu)... Jokić šutra sa 63,1% uspešnosti iz reketa i 63% njegovih šuteva su upravo iz reketa. Embid? 56,2% i 56%. Doradite to malo zbog toga što je Embid više fauliran, ali Jokić nije ništa manje 'unutrašnji igrač' od Embida", tvrdi Šuman.

Kurir sport 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...