KOŠARKAŠI BORCA OSVOJILI KADETSKU LIGU SRBIJE: Tim iz Čačka slavio nad Crvenom zvezdom u neizvesnom finalu
Foto: Košarkaški Savez Srbije

BRAVO!

KOŠARKAŠI BORCA OSVOJILI KADETSKU LIGU SRBIJE: Tim iz Čačka slavio nad Crvenom zvezdom u neizvesnom finalu

Košarka -

Кadeti Borca su novi šampioni Srbije! Čačani su u neizvesnom finalu završnog turnira Кadetske lige Srbije pobedili Crvenu zvezdu – 76:74!

Borac je krenuo žestoko od samog početka, u uvodnim minutima pogodio tri trojke i poveo 11:2. Brzo su crveno-beli uhvatili ritam i u 5. minutu smanjili na 13:10, a onda odgovorili serijom 9:2 i u 8. minutu poveli – 19:18. Na parketu dvorane Mladosti kraj Morave vodila se velika borba tokom prve četvrtine, koja je završena nerešeno – 23:23.

NADAL PO 10. PUT NA TRONU VEČNOG GRADA: Rafa u TENISKOM SPEKTAKLU pobedio Novaka za jubilarnu titulu u Rimu (VIDEO)

I u drugoj deonici igralo se koš za koš. Međutim, Beograđani su iskoristili nekoliko grešaka domaćeg tima i u 16. minutu prvi put stekli osetniju prednost – 40:32. Sjajno su crveno-beli igrali u ovom periodu, pa su u 19. minutu povećali na 50:36, da bi Borac do poluvremena smanjio na 41:50.

Tri minuta na startu treće četvrtine Zvezda je bila bez koša, što su Čačani iskoristili da smanje na 46:50. Кaznio je Borac nekoliko grešaka Zvezde i 28. minutu poveo 55:53, a na poslednju pauzu otišlo se pri nerešenom rezultatu – 55:55.

I na startu poslednjeg perioda igre bilo je izjednačeno, pa je nastavljena velika borba. Čačani su efikasnijom igrom stigli do značajnih 68:61 pet minuta pre kraja, a onda i na „plus deset“ na tri i po minuta pre poslednje sirene. Pokušali su crveno-beli u finišu da stignu do preokreta, smanjili u 29. minutu na 67:73. Dva puta je Borac promašio otvorene šuteve, pa su Beograđani na 1:18 do kraja prišli na 69:73. Doneo je odlični Pavlović sa linije penala na 44 sekunde do isteka vremena Zvezdi nadu – 71:73. Međutim, domaći su bili sigurni sa linije za slobodna bacanja (75:71), da bi Radaković 11 sekundi pre poslednje sirene pogodio za 74:75. Fauliran je Ćurčić, koji je pogodio jednom, pokušao je Vudrag trojkom iz ćoška da donese Zvezdi pobedu ali je promašio, pa je počelo zasluženo slavlje Čačana.

lopta, Evroliga, košarkaška lopta
foto: Starsport©

(Kurir sport/KSS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track